Šolsko leto 2023/2024:

Šolski radio – 1. oddaja (september 2023)

V letošnji prvi radijski oddaji se nam pridružita dva nova glasova, in sicer sta to novi radijski voditeljici, Brina Gruber in Karolina Kristić iz 5. C-oddelka. Letos bo ustvarjal radijski kvartet, saj se bosta lanska voditelja Ema Simić in Lovro Škerlak še velikokrat oglasila.Brina in Karolina sta dodobra prebili led s prvo oddajo, saj sta k radijskem mikrofonu povabili kar gospoda župana, da je nagovoril goriške učence. Oddajo so zaznamovali dogodki iz Tedna otroka, svetovni dan učiteljev, tema solidarnosti in dobrodelnosti ter zapestnice prijateljstva v sklopu dobrodelnega dogodka Velenje pomaga. Vabljeni k poslušanju. 

Šolski radio – 2. oddaja – Reklama za bazar (december 2023)

Šolski radio – 3. oddaja – ob dnevu samostojnosti in enotnosti (december 2023)

V zadnji radijski oddaji v letu 2023 smo s poezijo spregovorili ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter učence zaželeli čudovite božično-novoletne praznike. 

Šolski radio – 4. oddaja – reklama za Valentinovo pošto (februar 2024)

Radijski voditeljici sta obvestili učence in zaposlene o Valentinovi pošti oz. škatli, ki v pritličju šole sprejema vse dobre misli, verze, pisma, risbe in ljubezenske izpovedi ter čaka na 14. februar, da jo bosta skrivna kupida odprla in raznosila do Valentinovih izbrancev. Naj nas ljubezen vodi in povezuje. 

Šolski radio – 5. oddaja – mesec zdravja (april 2024)

V ponedeljek, 8. aprila, je po šolskem zvočniku odzvanjal Radio Gorica. Učenci in zaposleni šole so lahko prisluhnili Karolini in Brini iz 5. razreda, ki sta intervjuvali učence z vprašanji o pomenu in skrbi zdravja ter količini gibanja na teden.

Radijski voditeljici sta poslušalce seznanili tudi z aktivnostmi, ki jih bo tekom meseca aprila izvajal tim učiteljic Zdrave šole. Med drugim so to vsakodnevne možne gibalne minutke na hodniku razredne stopnje, ogled šolskega videoposnetka o bontonu pri jedi, športne igre na šolskem igrišču z zdravim prigrizkom in šolski poligon v telovadnici šole Goricatlon.

Prijetno poslušanje želimo tudi vam.

Šolski radio – 6. oddaja – prazniki, Turizmu pomaga lastna glava (april 2024)

 

Šolsko leto 2022/2023:

Šolski radio – 1. oddaja (oktober 2022)

V prvi oddaji šolskega radia se nam predstavita nova dva voditelja, to sta Ema Simić in Lovro Škerlak, iz 5. A-oddelka. V tokratni prvi oddaji nas skozi intervjuje popeljeta v pregled šolskih dogodkov, ki so se odvili v mesecu septembru. Tako slišimo vtise dveh prvošolcev o prvem šolskem dnevu, vtise sedmošolcev o pohodu na Grad Žovnek, mentorico mladih planincev, go. Lucijo Potočnik, ki obnovi potek prvega planinskega pohoda ter četrtošolca in drugošolca, ki nas spomnita na pikasto  dogajanje v mestu. Za radijski mikrofon so poprijeli tudi petošolci, ki so predstavili svoje doživetje šole v naravi na Debelem rtiču. Ob zaključku oddaje sta voditelja, tako kot sovpada z otvoritvijo novega radijskega leta, predstavila tudi nagradno igro.

Šolski radio – 2. oddaja (november 2022)

Šolski radio je na Gorici zabrnel ravno na dan slovenske hrane, in sicer v času, ko so učenci Osnovne šole Gorica razvajali svoje brbončice s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Med obedovanjem so prisluhnili besedam radijskih voditeljev o pomenu domače hrane, pomembnosti zajtrka in informacijam o pomenu in tipu zajtrka drugod po svetu, ki jih je predstavila ga. ravnateljica. Da bi učenci in poslušalci šolskega radia dobili vpogled, kakšno je stanje z izvajanjem zajtrka učencev v domačem okolju, sta voditelja izvedla kratko anketo med vsemi učenci šole in v oddaji predstavila rezultate. Katera živila in od kod so prišla naravnost na krožnik, je predstavil gospod Andrej – šolski kuhar.  Najslajša besedna zveza – dober tek, je naznanila čas razvajanja s sladkobo medu, zmešanim z maslom na rezini kruha, jabolko in skodelico mleka, ki je glavni akter letošnjega projekta Tradicionalnega slovenska zajtrka, pod sloganom Zajtrk z mlekom – super dan!

Šolski radio – 3. oddaja (december 2022)

Zadnja radijska oddaja letnika 2022 se je pričela z glasnimi vzkliki, saj sta radijska voditelja predstavila uspešno izveden šolski bazar z rekordnim izkupičkom. Ob tem je vodja Šolskega sklada, ga. Branka Tratnik Meh predstavila namen in delovanja šolskega sklada. Ker sta v decembru kar dva pomembna državna praznika, sta radijca izvedla tudi intervju med naključno izbranimi učenci šole in jih vprašala, če vedo, kaj praznujemo 25. in kaj 26. decembra. Glede na odgovore, sta hitro ugotovila, da je najbolje, da oba praznika podrobneje predstavita. In kot se za zaključek koledarskega leta spodobi, je Radio Gorica zopet izvedel nagradno igro. Učenci so morali prepoznati vsaj tri učitelje od osmih iz silhuet portretnih fotografij s strani. Da bi jim nalogo še malo otežili, smo silhuetam nadeli še škratove kape in tako dobili prave zagonetke za učence, ki so se nad portreti množično zgrinjali iz odmora v odmor.  

Šolski radio – 4. oddaja (februar 2023)

Prvo radijsko oddajo v novem letu 2023 smo predvajali v začetku februarja, na dan pred kulturnim praznikom. Učence smo spomnili tudi na pretekli teden pred zimskimi počitnicami, ko smo obeležili vseslovenski projekt Teden pisanja z roko. Ob tem nam je ga. Petra Matko, prof. slovenščine in angleščine predstavila veščino pisanja in ugotovitve učiteljev o učenčevi (ne)rabi ročno zapisanih besedil. Kaj natanko se je dogajalo v tednu, ko učitelji nismo uporabljali fotokopirnega stroja in so učenci veliko več pisali v zvezke nam je zaupala šolska knjižničarka, ga. Branka Tratnik Meh. Ker sta pisalo in papir najboljši zdravili za izlitje čustev, sta radijska voditelja glede na prihajajoči praznik nadaljevala s Prešernovim delom. Ob prispevku ge. Vesne Penec, prof. slovenščine, ki je predstavila življenje in delo dr. Prešerna, sta voditelja povabila poslušalce k brezplačnemu obisku muzejev, galerij, rojstnih hiš in prireditev. Ob dnevu slovenske kulture se je šolski radio poklonil tudi sorojaku Šoštanjčanu, pesniku in narodnemu heroju, Karlu Destovniku Kajuhu, saj je ravno letošnje leto – Kajuhovo letoPesnitev »Samo en cvet, draga« v izvedbi ge. Andreje Vintar, prof. slovenščine, je prijetno ogrela naše čute. Oddaja se je zaključila z oznanitvijo prihajajočega valentinovega in omembo, da se bo Radio Gorica kaj kmalu zopet oglasil.   

Valentinova pošta in valentinovo – februar 2023

Tokrat so Goriški škratki poprijeli za šolski radijski mikrofon in poslušalce obvestili o Valentinovi pošti oz. škatli, ki v pritličju šole sprejema vse dobre misli, verze, pisma, risbe in ljubezenske izpovedi ter čaka na 14. februar, da jo bosta skrivna kupida odprla in raznosila do Valentinovih izbrancev. Naj nas ljubezen vodi in povezuje. 

Šolski radio – Kulturne drobtinice ponedeljek

Šolski radio – Kulturne drobtinice torek

Šolski radio – Kulturne drobtinice četrtek

Šolski radio – Kulturne drobtinice petek

Šolski radio – 5. oddaja (marec 2023)

Šolski radio – 6. oddaja (junij 2023)

Šolsko leto 2021/2022:
Šolski radio – 7. oddaja (junij 2022)
Šolski radio – 6. oddaja (marec 2022)
Šolski radio – 5. oddaja (februar 2022)
Šolski radio – 4. oddaja (december 2021)
Šolski radio – tradicionalni slovenski zajtrk (november 2021)
Šolski radio – 2. oddaja (oktober 2021)
Šolski radio – 1. oddaja (september 2021)

 

 

Šolsko leto 2020/2021:
Šolski radio – 5. oddaja (maj 2021)
Šolski radio – 4. oddaja (april 2021)
Šolski radio – Oddaja ob svetovnem dnevu zdravja (april 2021)
Šolski radio – 2. oddaja (marec 2021)
Šolski radio – 1. oddaja (oktober 2020)

Dostopnost