Najnovejši prispevki


Projekt “Naučimo se smučati”

Petošolci smo v tednu od 17. do 21. 2.  smučali na Golteh v okviru projekta Naučimo se smučati, ki ga organizira šola v sodelovanju z MO Velenje in SK Velenje. Vsako leto se ga z veseljem udeležimo, saj je petdnevna smuka brezplačna. Učenci, ki nimajo svoje opreme, si le to lahko tudi izposodijo.

Vsak dan smo se z avtobusom odpeljali do Žekovca, od koder smo se z nihalko povzpeli do smučišč na Golteh. Nekateri smo na smuči stopili prvič, a bili vseeno vztrajni in pogumni in  na koncu navdušeni, ostali pa so svoje »smučarsko znanje«  izpopolnili in nadgradili.  Zadnji dan smo  se vsi  preizkusili v  tekmi med količki.

Teden brez pouka in domačih nalog preživet na snegu in smučeh  nam bo vsem ostal v lepem spominu.

                                                                                                               Petošolci z učiteljicami

Medgeneracijsko sodelovanje v Vinski Gori

Že od nekdaj velja, da se otroci in starejši zelo radi družijo, se drug od drugega učijo, se v znanju in izkušnjah dopolnjujejo,  medsebojno občudujejo in se seveda spoštujejo. Dolgoletna tradicija je že, da šolarji s kulturnim programom razveselijo svoje dedke in babice iz Društva upokojencev Vinska Gora pred njihovim letnim zborom članov. Tudi v petek, 14. 2. je bilo tako. V večnamenski dvorani se je zbralo preko 130 ljudi in zanje smo poleg zabavnega programa pripravili tudi razstavo otroških izdelkov, tako likovnih kot tudi praktičnih, v vseh mogočih materialih in tehnikah. Upokojenci pa so razstavili nekaj svojih izdelkov in tako pokazali mlajšim, kaj vse se da izdelati.

Starejši so bili nad nastopom otrok navdušeni, ravno tako so pohvalili izdelke, ki smo jih postavili na ogled. Mi pa smo z zanimanjem pogledali rezultate njihovih pridnih in vztrajnih rok. Še jih bomo povabili v šolo in še se bomo učili od njih, saj imajo kaj pokazati in spretnosti in znanja prenašati na nas, mlajše.

Zadovoljstvo je sodelovati, delati z roko v roki. Hvala, upokojenke in upokojenci, babice in dedki!

Nada Štravs

V Vinski Gori obeležili kulturni praznik

Kot vsako leto, so šolarji POŠ tudi letos v sodelovanju s Kulturno prosvetnim društvom Vinska Gora pripravili kulturni program za celoten kraj. S skupnimi močmi smo ga izvedli v četrtek, 6. 2. ob 17. uri v spodnji dvorani večnamenskega doma. Program je bil pester, saj je vseboval recitacije, malce igre, petje v različnih sestavih in plese, celo baletno točko.

S strani KPD so nastopili tudi nekateri naši bivši učenci, ki so sedaj že odrasli oziroma zaključujejo študij. Prav ponosni smo nanje, da so ohranili ljubezen do lepe slovenske besede in kulture nasploh.

Obiskovalcev je bilo precej, mala dvorana je bila polna in ljudje so bili z videnim programom  zadovoljni.

Šolarji bomo kulturni dan imeli v torek, 11. 2., v sklopu katerega si bomo v velenjskem hramu kulture ogledali tudi otroško opero Janko in Metka. Se že veselimo!

                                                                                                                        Nada Štravs

Dobrodelni bazar in praznično prireditev izvedli tudi v Vinski Gori

V torek, 17. 12. 19 smo imeli tudi delavci in učenci na POŠ Vinska Gora naš VELIKI DAN. Učenci so ves mesec pripravljali različne božično-novoletne izdelke in prinašali stvari za SREČELOV. Najbolj so se veselili, da bodo lahko prodajalci za pulti in med ljudmi prodajali srečke. Svoje naloge so ob pomoči učiteljic odlično opravili, saj smo skupaj zbrali res veeeeelik znesek (1.306.20 €) – za 70 učencev je to res lep izkupiček. Seveda pa imajo zanj največ zaslug starši, ki so najprej prispevali svoje izdelke (jih dali na srečelov ali za prodajo) in nato še  pokupili vse srečke in večino izdelkov.

Na odru pa se je odvila prireditev, na katero so bili vabljeni vsi, od najmlajših otrok do najstarejših krajanov, ki so jih upokojenci in KS povabili na srečanje in pogostitev. Otroci pa so seveda težko pričakovali dedka Mraza. Preden je res prišel, so na odru nastopili tako učenci šole kot tudi vrtca, v uvodu pa so se z gledališko predstavo »Podganca išče moža« izkazali igralci iz Škal. Obiskovalcem so prijetne praznike z odra poleg učencev zaželeli še predsednik KS Vinska Gora, pomočnica ravnateljice Vrtca Velenje in ravnatelj šole Gorica.

Mirne družinske praznike in srečno 2020 vsem skupaj želimo tudi vsi iz POŠ Vinska Gora!

                                                                                                                                                Nada Štravs

Srečanje planinskih krožkov OŠ Gorica in POŠ Vinska Gora

Že dolgoletna tradicija je, da se sredi decembra podamo na pot vsak izpred svoje šole in se nato srečamo na Tuševem, kjer si izmenjamo darilca za simbolični znesek 5€. Minulo soboto (14.12.’19) se nas je  iz Vinske Gore odpravilo 14, iz Gorice pa jih je prispelo 10, skupaj torej 24 udeležencev. Goriško skupino pohodnikov je letos pospremila planinska vodnica Sabina Melanšek, naša bivša učenka, hkrati pa tudi članica PD V.Gora, saj sta bili obe siceršnji mentorici goriškega krožka (Branka Mestnik in Mojca Albreht) v bolniški.

Pohod vsako leto izvedemo v vsakem vremenu, ker nismo iz sladkorja (kakor vedno piše na obvestilu), letos pa nas je vreme nagradilo s snežno odejo in soncem. Zjutraj ob startu sta bili cerkev in Gonžarjeva peč še v megli, a že kmalu sta se pokazali v snežni bleščavi še lepši kot sta sicer.

Otroci so neizmerno uživali, pa tudi starši so bili zadovoljni. Prijetno je bilo gaziti sneg preko gležnjev, nad G. pečjo pa ga je bilo celo do sredine meč. Na Tuševem so si otroci naredili progo za spuščanje po nenevarnem bregu in uživali, oblečeni v nepremočljive hlače in bunde. Dedi Franc je na Tuševem z otroško pomočjo naredil velikega snežaka, ob katerem smo se pred odhodom še fotografirali. Ob spustu v dolino pa so postali razposajeni tudi starši, saj ni manjkalo kepanja in krikov radosti ob snežnih bombah, ki so presenetile enkrat enega, drugič drugega.

Otroci bi se zagotovo strinjali, če zapišem, da je bil ta preprosti »pohodek« v našo bližnjo okolico eden prijetnejših, zagotovo pa je bilo dobrodošlo tudi druženje tako med otroki kot med starši.

Nada Štravs

Stran 1 od 212