Petošolci so si več kot polovico športnih dni prihranili za zaključek šolskega leta in da bi čas do odhoda na prvomajski oddih hitreje in bolj lahkotno minil, smo se tako na zadnji šolski dan pred odhodom na prvomajske počitnice odpravili na »prevetritev« učenih glav in razgibavanje že skoraj otrplih okončin.
 
Ker nam je aprilsko vreme v predhodnih dneh prav muhasto ponagajalo z dežnimi kapljami, smo se želeli izogniti morebitnemu zdrsu ali padcu pri pohodu na bližnjo šolsko vzpetino, zato smo se odpravili na sedem kilometrsko pot od šole do Velenjskega in Škalskega jezera. Na poti so učenci nekajkrat počíli, se zdravo okrepčali, nasmejali kakšni prigodi, užili lepote naše pokrajine in opazovali spreminjajočo se krajino. Ker smo s petošolci v letošnjem šolskem letu raziskovali Slovenijo, smo se na poti nazaj v šolo, ustavili tudi v izredno gostoljubni Vili Bianca, kjer smo si ogledali gostujočo razstavo organizatorja Umanotera »Na vroči strani Alp« na temo podnebnih sprememb.
 
Sprva osupli in soočeni s spremembami, ki jih prinašajo izpusti toplogrednih plinov naši državi in našemu življenju, smo z opravljenimi sedemnajstimi tisočimi koraki tistega dopoldneva, ob katerih je marsikdo čutil rahlo utrujenost,  vseeno le zadovoljni z našim športnim podvigom odvihrali na počitnice.
 
učiteljica Arnela Jahić
v imenu aktiva 5. razreda
 
Dostopnost