Tudi v letošnjem šolskem letu je na naši šoli potekalo glasbeno tekmovanje – Slovenska glasbena olimpijada, ki jo organizirata Zveza glasbena mladina Slovenije in Akademija za glasbo v Ljubljani. Učenci so morali za udeležbo na tekmovanju napisati svojo lastno skladbo, pripraviti pevsko točko, se preizkusiti v a- vista petju in v pisnem testu pokazati vso znanje iz glasbene zgodovine in teorije. V mesecu februarju je na šolah potekalo šolsko tekmovanje. Učenca Žan Forštner (7.b) in Valentina Šifer (8. b) sta prejela bronasto priznanje.

9. marca pa je na Akademiji za glasbo v Ljubljani potekalo državno tekmovanje, ki se ga je udeležila učenka Eva Avberšek (9. a). Eva je učenka GŠ Frana Koruna Koželjskega v Velenju, kjer zelo uspešno študira citre v razredu g. Petra Napreta.

Poleg glasbeno-teoretičnega znanja je strogo glasbeno žirijo, ki so jo sestavljali priznani slovenski skladatelji in glasbeni pedagogi, navdušila s prepričljivim pevskim nastopom in svojo sodobno skladbo za citre »Sredi noči«.

Eva je prejela ZLATO PRIZNANJE.

Iskrene čestitke!

Tjaša Lešnik

Dostopnost