V četrtek, 14. decembra 2023, je Osnovna šola Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo organizirala ustvarjalen in dobrovoljen Praznični sejem s šolskim bazarjem in prihodom dedka Mraza. Na ta dogodek so učenci naše šole nestrpno čakali, saj so nekajdnevne priprave tako za učence kot za učitelje bile polne idej in upanja, kako bodo njihovi izdelki krasili marsikateri dom v prazničnem času. Učilnice so v zadnjih dneh pred bazarjem bile polne odpadnega in naravnega materiala, okraskov, nalepk, bleščic in lepila, umetniško navdahnjeni učenci pa so se po hodnikih sprehajali v veselem pričakovanju tega dne. Bilo jih je tudi nekaj, ki so si veselo pripasali predpasnike ter se lotili peke medenjakov, piškotov ali celo jušnih rezancev. Skratka, v naši šoli se je veseli december zares kazal v pravi luči.

Na dan sejma so razredniki in drugi učitelji okrasili stojnice, ki so bile postavljene pred šolo s pomočjo učencev devetošolcev, nekaj učiteljev ter zunanjih izvajalcev. Ob tej priložnosti bi se jim zahvalili za nesebično pomoč pri dostavi in dobrodelni izposoji inventarja zasebnih podjetjih in javnih zavodov. Skupaj smo še enkrat dokazali, da nič ni nemogoče, še posebej kadar igra dobrodelna nota, saj so trud, pripravljenost in pomoč  prav vsakega sodelujočega pri tem dogodku omogočili, da so učenci Osnovne šole Gorica spoznali, da resnično obvelja rek »v slogi je moč«.  Ob končnem izkupičku od prodaje sejemskih izdelkov bodo prav vsi učenci deležni določene finančne podpore iz Šolskega sklada. Skupaj s POŠ Vinska Gora smo od prodaje izdelkov z bazarja in od prodaje razrednih koledarjev zbrali 10.777,62 EUR prostovoljnih prispevkov. Izkupiček pa se v tem tednu še malenkostno povečuje.

Ob 17. uri se je pričel kulturni program Prazničnega sejma, ki so ga pripravile učiteljice aktiva 5. razreda, na njem pa so nastopili znameniti Goriški škratki, plesalke ritmičnega in plesnega krožka ter otroški pevski zbor. Goriški škratki so pozvali otroke v občinstvu, da poskušajo priklicati enega izmed dobrih mož, saj naj bi zaznali, da se en potika po ulicah goriške krajevne skupnosti. Otroci med občinstvom so bili sila glasni in so zares uspeli priklicati dedka Mraza, ki je zagotovo pustil svojevrsten pečat tega dne.

Pestro sejemsko dogajanje, na katerem so se ponujale tudi kokice, miške, palačinke, torte in čaj, je spremljala praznična glasba v soju lantern in namiznih čajnih svečk. Obiskovalci pa so se lahko na odru fotografirali v foto kotičku z dedkom Mrazom ali sami.

Zagotovo je bil to še en dogodek, ki je udeležencem pustil prijetne sledi, otrokom, ki so zanj ustvarjali, pa čudovit šolski spomin.

V imenu kolektiva OŠ Gorica in Šolskega sklada,

Arnela Jahić, vodja aktiva 5. razreda

Dostopnost