Za otroke je preživljanje dneva v gozdu resnično nepozabna izkušnja, polna raziskovanja. V začetku tedna smo se vsi prvošolci podali na dogodivščino med drevesa.

Sprehod skozi gozd nas je popeljal v čarobni svet zelenja, kjer smo začeli svojo pustolovščino. Z zanimanjem so opazovali liste različnih oblik in barv ter se spraševali o njihovih imenih. Med raziskovanjem smo na tleh opazili številne plodove, ki so jih drevesa ponujala. Podali smo se na lov za gozdnimi zakladi in uspelo nam je najti čisto vse. Skozi različne igre smo imena plodov in listov tudi utrdili. Najbolj pa nas je navdušila čutna pot, kjer smo z zavezanimi očmi potovali ob vrvici in tipali različno lubje, mah, liste in veje. Na srečo smo imeli ob tem prijatelja, ki nas je čuval, da se ne bi zapletli med veje. Še nekaj časa za gradnjo bunkerjev, plezanje po padlih drevesih, skrivanje in že smo se napotili proti šoli.

Tja smo se vrnili polni navdušenja in z novim znanjem, ki smo ga pridobili. Raziskovanje dreves in plodov je spodbudilo našo radovednost in prebudilo spoštovanje do narave.

Ema Hozjan

Dostopnost