V petek, 19. 5. 2023, smo na šoli v okviru kulturnega maratona organizirali noč branja.

Petnajst nadobudnih ljubiteljic knjig in branja se je v knjižnici pozno v noč z naglavno svetilko zabavalo z branjem svojih najljubših knjig.

Še preden pa so se učenke lotile branja, so si pripravile slastne vaflje. S tem, ko ni ostalo nobenega vaflja več, so dokazale, da jim poleg knjig tudi peka in gurmanstvo nista tuja.

Z obiskom nas je presenetila gospa ravnateljica, ki je zbranim predstavila pomen branja, zakaj je tako pomembno, da ljudje beremo in s tem postanemo bralci za vse življenje.

Ko se je gospa ravnateljica poslovila, saj je odšla še na podružnično šolo v Vinski Gori (tudi tam so učenci preživljali noč s knjigo), so se dekleta udobno namestila v svoje kotičke in bralno tekmovanje se je začelo. Nekaj najbolj zagriženih bralk je vztrajalo skoraj do jutra. Lucija in Jarel sta bili naši zmagovalki, saj sta brali do štirih zjutraj. Nagrajeni pa sta bili tudi Blažka in Hanna, saj sta se s knjigo družili vse do pol treh zjutraj.   

Po zajtrku smo pospravile knjižnico in se odpravile domov novim sobotnim dogodivščinam naproti.

Doživetje je bilo za vse udeleženke izjemno in želja vseh nas je, da se naslednje leto ponovno srečamo v mraku, s knjigo v roki.

Branka Tratnik Meh

Knjižničarka OŠ Gorica

Dostopnost