3. – 9. 10. 2022 se je v Sloveniji odvijal program Teden otroka. Učiteljici sva se potrudili, da je bil za učence ta teden poseben. Izvedli smo dva dneva dejavnosti, v katerih so učenci na sproščen način razvijali medsebojne veščine.

“Skup se mava dober” 

V sredo, 5.10.2022, se je dan začel drugače. Vsi smo se zbrali v učilnici 3.D- razreda. Učiteljici sva predstavili potek dneva in razdelili smo se v dve mešani skupini. Udeležili smo se dveh delavnic.V glasbeni delavnici smo se naučili novo pesmico- Gradimo prijateljstvo. V ustvarjalni delavnici smo svojemu prijatelju naredili zapestnico prijateljstva. Vmes smo se igrali različne socialne igre, pri katerih smo krepili prijateljstvo, zaupanje, povezanost in spoštovanje. Na koncu smo imeli še športno druženje, kjer smo odigrali igro Boj med dvema ognjema. Imeli smo se super. 

Pohod po poteh Vinske Gore 

V četrtek, 6.10.2022, smo imeli športni dan. Odpravili smo se na pohod po poteh Vinske Gore. Od šole smo se odpravili proti Črnovi do sadjarske kmetije Gradišnik. Tam smo pomalicali, nato še poskusili okusna jabolka. Ogledali smo si del sadovnjaka in srečali delavce pri obiranju. Odpravili smo se naprej čez gozd, kjer smo si ogledali jesenske plodove in nabrali kostanj, ki ga bomo spekli na šolskem pikniku. Našli smo tudi nekaj gob. Navdušeni in rahlo utrujeni smo se vrnili nazaj v šolo. 

Maja Mavec

Dostopnost