Pretekli teden je v prvih razredih OŠ Gorica in POŠ Vinska Gora minil malo drugače. Preživeli smo ga tako, kot je bilo zapisano v naslovu letošnjega TEDNA OTROKA – SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.
Teden smo začeli s športnim dnevom. Pridno smo premagovali pot po Velenju, nagrajeni pa smo bili z lepim razgledom iz gradu Šalek ter Velenjskega gradu. Spotoma smo se še posladkali na sprejemu župana, dan pa zaključili z igro na mestnem igrišču.
Izvedli smo tudi kulturni dan – SKUP SE »MAVA DOBER«, SKUPAJ PROTI NASILJU. S pomočjo pravljice Midva sva prijatelja, sodelovalnih in socialnih iger smo se učili, kako razvijati prijateljstvo in obdržati prijatelja. S prstnimi lutkami smo utrjevali reševanje sporov z besedo in ne s pestmi. Pogovorili smo se, kako ravnati, kadar smo priče nasilju in koga prositi za pomoč. Dotaknili smo se tudi tanke črte odgovornosti in sklenili, da bomo vedno ravnali odgovorno. Razgibali smo se pri igrah na igrišču in zapeli pesem o prijateljstvu. Res nam je bilo »dober«.
Teden smo zaključili še s tehniškim dnevom – TO ZMOREM SAM. V številnih delavnicah smo pridobivali različne spretnosti. Najtrši oreh so bile vezalke, te so se kar same zavozlale, ampak nismo odnehali. Vztrajnost je lepa čednost in uspelo nam je.
Torek nam je na OŠ Gorica popestrila še šolska psička Lava, ki jo je učiteljica Mojca Zagožen pripeljala, da bi jo končno spoznali. Uh, kako smo bili navdušeni nad njenimi triki in srečni, ko smo jo lahko pobožali ali objeli.
Kako smo se imeli? Oglejte si slike.

Dostopnost