4. dan:

Rana ura, zlata ura!  Tako radi bi še spali, učitelji pa so neizprosni. Zajtrk, pospravljanje, plavanje, hitra hoja do Ankarana, sladoled. Ali je možno? Vse to v enem dopoldnevu!!!

Končno smo popoldne uspeli pisati dnevnik, peti, plesati, igrati odbojko in med štirimi ognji. Postali smo detektivi narave, na koncu pa uspešno opraviti še testiranje za plavalna priznanja. Saj smo pravi plavalni mojstri.

Zvečer smo doživeli TOMBOLO z bogatimi nagradami. Staršem se zahvaljujemo za čudovite nagrade.

Jutri dopoldne še plavamo, nato pa pospravimo in krenemo na pot proti domu. Pričakujete nas okoli 16. ure.  


3. dan:

Iz sladkega spanca so nas učitelji zbudili zelo zgodaj. Pravijo, da je zajtrk najpomembnejši obrok, saj nam da energije za cel dan. Danes smo jo res potrebovali, saj smo že ob 8. uri skočili v bazen. Pogumni pa smo, kajne! Po jutranjem plavanju smo pisali razglednice in jih odvrgli v poštni nabiralnik. Upamo, da jih boste starši prejeli, še predno se vrnemo domov.

Sladkarije, ki jih imamo v »SKUPNI RABI«, nam zelo teknejo. Tako »sladke« niso bile še nikoli.

Po popoldanskem plavanju smo si ogledali park. Športnim igram je sledil še večerni sprehod z lučkami. Se predno smo prišli do prvega ovinka, smo se obrnili,  saj so nas pozdravile dežne kapljice.

Polni vtisov smo legli v postelje. Preživeli smo še en čudovit dan v šoli v naravi. Da ne pozabimo. Pred spanjem smo poslušali pravljico Zakaj je morje slano? Ali poznate odgovor? Mi ga!


2. dan:

Kljub deževni noči in grmenju smo se zbudili v sončno jutro. Z jutranjo telovadbo smo pričeli delovni dan. Po kraljevskem zajtrku je sledilo pospravljanje sob, pouk in  skok v bazen. Svoje dogodivščine smo popoldne poskusili zaupati dnevniku, pa nem je zaradi zanimivejšega  Lova za zakladom zmanjkalo časa. Dokazali smo, da znamo dobro sodelovati. Popoldne smo spet pridno plavali in čofotali v bazenu  Bilo je SUPER!!! Po večerji je sledil PLES  z zabavnimi igrami. Kdo bi verjel, da lahko v enem dnevu doživimo toliko lepega.


1. dan:

Končno smo dočakali težko pričakovani dan. Pričela se je naša šola v naravi.  Srečno smo prispeli do Pirana. Obiskali smo akvarij, se sprehodili po ozkih ulicah do cerkve in si na daleč ogledali Tartinijev  trg, saj je bil zaradi snemanja hollywoodskega filma zaprt.  Po prihodu na Debeli rtič smo se namestili po sobah in že hiteli na  plavanje. Zvečer smo se sprehodili do obale in veselo čofotali v morju. Po ogledu filma Huda mravljica, smo utrujeni hitro zaspali in sanjali  o novih dogodivščinah, ki nas še čakajo. 

                                                                                      Petošolci in učitelji

Dostopnost