Osnovna šola Gorica se je v petek, 8. 4. 2022 pridružila prostovoljni spomladanski očiščevalni akciji, ki poteka v Mestni občini Velenje vse do 20. aprila. Četrtošolci in petošolci že veliko vedo o ločevanju odpadkov, a vendarle so ponovno obudili pomembnost ohranjanja čistega okolja in zavedanje negovanja našega planeta.

Vsi, ki ste ta dan šli mimo naše šole in bližnje okolice, ste nas lahko ujeli med delovno akcijo. Učenci 4. in 5. razredov so si že zjutraj zavihali rokave, nadeli rokavice, vzeli vreče za smeti, metle, smetišnice in pričeli z delom. Smeti niso pobirali samo okoli šole. Odšli so tudi med bloke KS Gorica, na otroška igrišča, na hrib pod prenočiščem Mraz…Pometli so dvorišče, opleli ob robnikih, počistili in pripravili stezo za skok v daljino. Čeprav so jih sončni žarki dodobra utrudili, so zadano nalogo dokončali. Vsi so se strinjali, da se bodo sedaj na očiščenem šolskem prostoru boljše počutili.

Težko je bilo verjeti, da dandanes, ko ima vsako gospodinjstvo več zabojnikov za odpadke, ob številnih ekoloških odpadkih, koših za odpadke, človek še vedno naleti na kupe zavrženih plastenk embalaže, na papirčke slano/sladkih prigrizkov in zdaj tudi na odvržene zaščitne maske. Recept je preprost – vsak naj sproti poskrbi, da bo samostojno in odgovorno za seboj pospravil smeti in jih pravilno odložil.

Dan je bil popoln. Sodelujoči osnovnošolci so ponosni, da so s skupnimi močmi poskrbeli, da se bo narava prebudila v čistem okolju. Zadovoljstvo in navdušenje udeležencev pa vedno znova prepriča, da pri organizaciji čistilne akcije vztrajamo vsako leto. 

NARAVA NAM JE HVALEŽNA.

Dostopnost