V četrtek, 17. 2. 2021, nas je pri razredni uri obiskala terapevtska psička Lava. Bila je zelo prijazna in nam je zato za začetek pokazala, kako si postelje posteljo, in se nato tudi ulegla nanjo. Tako je psička dobila veliko kost in jo grizla, med tem pa nam je učiteljica Mojca povedala nekaj o psički Lavi in njenem poklicu. Predstavila nam je še druge pasje poklice. Zelo smo bili navdušeni nad Lavinimi triki, na primer kako pospravi svoje igrače, skoči čez oviro, ki sta jo naredila dva sošolca s svojimi rokami, in kako gre pod tunelom, ki smo ga naredili skoraj vsi učenci. Vsake toliko časa je psička dobila priboljšek za nagrado. Zabavna ura s psičko je hitro minila in kmalu sta se poslovili. V slovo pa je lahko vsak, ki je to želel, psičko še pobožal.

Daša Prelog Lekš, 6. b

Šestošolci smo imeli prav posebno razredno uro, na obisk sta prišli terapevtska psička Lava in njena vodnica učiteljica Mojco. Vodnica nam je predstavila, kaj sploh z Lavo počneta. Povedala nam je tudi o nekaj poklicih, v katerih so tudi psi s svojimi čutili pomembni. Npr. gasilski psi s svojim odličnim vonjem lahko pod ruševinami poiščejo ljudi. Nekateri psi so izurjeni, da poiščejo tartufe …
Lava zna veliko trikov. Čeprav ima poškodovano tačko, je lahko preskakovala oviro, ki smo ji jo naredili. Ali vsakič zjutraj postelješ posteljo? Lava jo je z lahkoto. Na koncu pa se je nanjo še ulegla in si privoščila kost. Z nogami smo naredili tunel, pod katerega je odšla. Ta izurjena psička pozna veliko besed. Če Lavi rečeš besedo OKROG, gre okoli tebe. Če pa besedo OKROG prebereš nazaj, se pojavi beseda GOROK. To Lava razume tako, da gre s hojo nazaj okoli tebe. Soba je razmetana … Kaj pa zdaj? Pokliči Lavo! Ona zna pospraviti svoje žogice v škatlo. Preden pa je šolski zvonec pozvonil, se je Lava od vsakega izmed nas poslovila.

Julija Pavić, 6. b

 

Dostopnost