V ponedeljek, 14. junija so šolarji v Vinski Gori začeli zelo zdravo. V svežem, a že s toplim soncem obsijanem jutru smo se vsi razredi zbrali zunaj, v našem atriju pred večnamenskim domom. Seveda smo upoštevali razdaljo in »mehurčke«. Nagovorila nas je ekipa obiskovalcev iz Mlekarne CELEIA iz Arje vasi. Predstavili so nam pomen uživanja mleka in mlečnih izdelkov za rast in razvoj kosti in celega telesa. Opisali so pot mleka od krave preko mlekarne do izdelkov na trgovinskih policah.
Kapljica mleka – OKI DOKI in MLEČNA KRALJICA v čudoviti beli obleki z zelenim pasom (iz ZELENE DOLINE) sta učence poučevala in zabavala s kvizom ter srečelovom. Poskrbeli so za degustacijo jogurtov in kasneje še mlečnih napitkov v dveh zanimivih okusih. Za zdrav zajtrk je bilo tako poskrbljeno (tudi za tiste z alergijo na laktozo oziroma kaj drugega v mleku). Učenci so se ob degustacijah naučili izpolnjevati anketne liste.
Da ne boste mislili, da smo samo sedeli, poslušali in jedli…. O, ne! Tudi peli in plesali smo. Učenci so obiskovalcem pokazali, da smo se pred kratkim za praznovanje 190-letnice šolstva naučili nekaj koreografij ob glasbi. In smo zaplesali in se prav lepo razgibali!
Verjamem, da je prav vsak učenec slišal in spoznal kaj novega, koristnega za zdravje. Veseli smo, da se je ekipa iz Mlekarne Celeia odločila ravno za našo šolo in nam obogatila ter popestrila dan. Še enkrat se jim zahvaljujemo za obisk ter sladka darila!
Vinska Gora, 16. 6. 2021

Zapisala: Nada Štravs

Dostopnost