Bralna značka letos praznuje svoj okrogli 60. jubilej. Letošnja šolska prireditev je bila na naši šoli posebnega pomena, saj smo tudi mi praznovali 40-letnico obstoja tega vseslovenskega bralnega tekmovanja.

Prireditev je potekala 20. maja 2021 v okviru Kulturnega maratona. Zaradi slabe epidemiološke slike v državi smo letos prireditev preselili na splet. V goste smo povabili profesorico razrednega pouka, popotnico in jadralko, avtorico potopisnih knjig, Jasno Tuta.

Učencem od 1. do 9. razreda je skozi zanimivo pripovedovanje predstavila svoja doživetja, ki so jo spremljala na plovbi od Mehike do Polinezije. Imeli smo priložnost spoznati utrip življenja Francoske Polinezije in začutiti žive barve bujne narave, polne življenja.

Kulturni program so popestrile pevke petih razredov, ki so se pod mentorstvom gospe Tjaše Lešnik predstavile s pesmijo Dežela branja.


 »Enkrat v življenju je treba iti tja, da nas obsije sončnost, milost brezskrbnosti in zaupanja v življenje. Pa čeprav samo z branjem knjige…« (Alenka Rebula)

Dostopnost