V okviru projekta Metelkovo pero je OŠ Frana Metelka Škocjan povabila mlade ustvarjalce k sodelovanju na natečaju z naslovom BRANJE – NEMINLJIV KOŠČEK OTROŠTVA. Likovni natečaj je bil namenjen učencem 1. triletja, literarni pa 2. in 3. triletja. Letošnji natečaj je bil posvečen Franu Metelku, ki je skupaj z drugimi jezikoslovci pred njim (Primož Trubar, Jernej Kopitar …) in za njim ter ostali mojstri besed zaslužen, da so bralni svetovi dostopnejši ljudem, saj so s svojimi slovnicami in ustvarjanjem približali ljudem branje in knjige.

Naši učenci od 6. do 9. razreda so se odzvali in bili zelo uspešni.
Literarni natečaj, 2. triletje
Prozna besedila
1. mesto: Metelkovo pero in priznanje: Omar Mustafić, 6. b razred, mentorica Sandra Omladič, naslov: Samo ti si, ki opazuješ zgodbo.
3. mesto: Metelkovo pero in priznanje: Maj Pongrac, 6. b razred, mentorica Sandra Omladič, naslov: Knjiga – povsem drug svet.

Literarni natečaj, 3. triletje
5. mesto: Metelkovo priznanje: Olja Erlah, 7. b, mentorica Sandra Omladič, naslov: Soba brez knjig je podobna telesu brez duše!.
Učenki, katerih besedila so bila poslana na natečaj in bosta prejeli priznanje za sodelovanje, sta: Inja Ramšak 9. b in Lina Rupreht, 7. b.

Vsem učencem iskrene čestitke in še naprej veliko ustvarjalnega navdiha.

Dostopnost