Upam, da ste zdravi in da čas v samokaranteni preživljate v družbi dobrih knjig. Bliža se 2. april, mednarodni dan knjig za otroke. Letos bo praznovanje 2. aprila v vseh pogledih zelo posebno. Želimo si, da bi se s pomočjo dobrih knjig in spleta povezali in kljub trenutnim razmeram praznovali skupaj!

Kot veste, je letošnji sponzor 2. aprila Slovenska sekcija IBBY. Poslanico z naslovom Lakota po besedah je napisal Peter Svetina, plakat in vabilo-kocko je ustvaril Damijan Stepančič, vse gradivo je oblikovala Melita Rak.

Skupaj z Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko smo pripravili bralno spodbujevalno akcijo s knjigami Petra Svetina in Damijana Stepančiča, ki jo lahko najdete na naši spletni strani.

Sedaj pa vas pozivamo, da se v naslednjih dneh skupaj pripravimo na praznovanje: izberite si svojo najljubšo knjigo s seznama (ali pa tako, ki vas ob letošnjem praznovanju 2. aprila še posebej nagovori), preberite odlomek (ali pa kar celo knjigo)  in ga delite z nami – posnemite se in svoj posnetek delite na svojem facebook profilu, pri tem pa v objavi označite tudi Slovensko sekcijo IBBY. Ali pa posnetek pošljite nam (ibby.slovenia@gmail.com) pa ga bomo mi objavili na naši FB strani.

Delite ideje za dobre knjige s svojimi prijatelji. V teh dneh smo še posebej lačni besed.

Želimo vam obilo zdravja in dobrih knjig,

Tilka Jamnik, predsednica Slovenske sekcije IBBY

Dostopnost