S pozitivnim mišljenjem in radovednostjo smo se četrtošolci lotili učenja na daljavo in verjamemo, da nam BO uspelo, čeprav imamo na desetine vprašanj, a prav malo odgovorov, kam nas bo pripeljal »čas korona virusa«.

Trudimo se, da bi tudi na daljavo ostali povezani. Manjka nam dnevni živ žav v šoli, a zdaj tako mora biti.

Učenci, starši in učiteljice smo v tem tednu pokazali, da smo vztrajni pri učenju, strpni drug do drugega in predvsem drug drugemu v pomoč in spodbudo. Naše izkušnje bi radi delili, zato vas vabimo k branju in ogledu fotografij.

Lepo vas pozdravljamo – ostanite zdravi in doma.

Četrtošolci in učiteljice.

Več ...

Doma smo ostali zaradi hudega virusa. Meni se zdi ta virus zelo slab. Meni je najslabše, da se moram doma učiti in delati. Rešil sem že vse naloge, ki jih je poslala učiteljica in še dodatne. Veliko časa sem tudi na prostem. Na prostem se tudi igram z žogo in hodim s Pikotom na sprehod. Zaradi virusa sem zelo zaskrbljen, posebej pa zaradi starih staršev. Potrudil se bom, da ne bom hodil k drugim na obisk. Meni ni lepo, da bomo morali delati še za poletne počitnice. Komaj čakam, da ne bo več korona virusa.

Gašper

Delo na daljavo je bolj zahtevno zato, ker se še sami učimo in privajamo na nov učni sistem. Ko se bomo navadili, bo potekalo bolj tekoče in usklajeno. Adyanu se zdi zanimivo , ampak je rekel da Že pogreša šolo in prijatelje … Komaj čaka, da se vrne v šolo … Želimo si, da bo cim prej konec tega kriznega Časa in da pridejo veseli in zdravi nazaj v šolo …

Lep večer še naprej, Adyan in mamica!

Kar naenkrat je prišel dan, ko smo morali ostati doma zaradi novega virusaa korona Virusa. Ker sem bil navajen hoditi v šolo, je sedaj res čuden občutek, ker smo ostali doma in delamo snov za šolo od doma. Mogoče je dobro, da smo več skupaj z družino. V ponedeljek sem začel delati prvo snov za šolo. Ati mi je pomagal, če kaj nisem razumel. Po končani nalogi sem z atijem odšel na sprehod. Šla sva mimo hiše, ki je imela zelo lepo muco. Vsak dan pa sedaj opravljam naloge, ki mi jih dajeta starša, da ne pozabim snovi za šolo. Mama je uvedla tudi predmet gospodinjstva, saj se s sestro učiva kuhanja in peke peciv. Veselim sedela preko računalnika, čeprav že komaj čakam na čas, ko se bomo zopet usedli za šolske klopi saj bo to pomenilo, da je konec epidemije novega korona virusa. Želim, si, da bi vsi ostali zdravi.

Ta teden ni bil ravno zabaven, saj bi raje bil v ŠOLI. Vadil sem košarko in branje.  Tudi matematiko sem vadil. Bolje je v šoli, saj se je lažje učiti in tam imaš prijatelje. Tudi doma je v redu, saj imam veliko časa. Opazujem naravo, sploh zdaj, ko je takšno lepo vreme. Vsak dan gledam IZODROM po televiziji, ki je zelo poučen. Všeč mi je. Počutim se dobro, a malo osamljeno. Pogrešam druženje s prijatelji in učenje z vami. Opravil sem že skoraj vse naloge, ki ste nam jih dali. Berem za bralno značko in upam, da vam bom lahko kmalu pripovedoval.

Ostanite zdravi in doma.

Lepo vas pozdravljam, Žak

Meni je pri UČENJU NA DALJAVO všeč to:

  • da sem doma, lahko malo dalj časa spim
  • da se učim s pomočjo računalnika, ker je to zelo zanimivo
  • zelo všeč so mi projekcije in reševanje kvizov, na primer odkrivanje polj in ugibanje odgovorov
  • prav posebna je tudi ŠPO – preskakovanje kolebnice obvladam
  • super je, da nihče ne klepeta med poukom
  • naloga pri LUM je bila super-šivanje gumbkov-naredila sem mucko

Lep pozdrav, Julija

Učenje na daljavo pri nama deluje zelo vredu. Kar ima za narediti, naredi, vmes si vzame 15min in zopet skoči med knjige.

Bolj sproščen je, ker ve da prej ko naredi, ima več prostega časa. Pravi pa, da zelo pogreša sošolce in veliko govori kaj so počeli v šoli.

Lepo vas pozdravljava, Alexandar in mamica.

Po vaših prebiranjih sporočil, ki ste nam jih poslali in skrbi za naše otroke, posledično tudi za družine, nas stisne v srcu in hkrati nam da upanje in voljo za naprej, da se borimo.

Upam, tudi, da vi in vaša družina premagujete ovire, ki so tudi pri vas nastale, kolikor se le da in da ste zdravi. Kot ste tudi sami zapisali, imamo tudi sami doma tehnične težave z razporeditvijo časa oz. dela za računalnikom. Doma smo uvedli urnik po katerem bomo dostopali do računalnika in da bo Luka lahko dostopal vsako jutro, da bomo redno sledili učnemu programu. Glede dostopanja do vaših vsebin in navodila za učenje od doma, pa ni nobenih težav, zato nam ustreza tudi delo na takšen način, seveda, če boste rekli, da pa preidemo na drugega pa ni nobenega problema, se bomo držali navodil, da bodo lahko naši otroci čimbolj osvojili snov, ki jo morajo. Pošiljam lepe pozdrave in ostanite zdravi.

Dušan in Dijana Tepić

Dobro jutro, učiteljica.

Pošiljam obnovo Fižolčki v borovnicah.

Pogrešam vas, Ria.

Z družino se najprej zbudimo, oblečemo, telovadimo, zajtrkujemo in si umijemo zobe. Počakam, da pošljete navodila in grem delati. Ob 11. 00 gremo ven na malico in se igramo badminton. Nato gremo naprej delati vsak svoje delo. Za delo na daljavo ni nobenih težav. Všeč mi je, da imam mir, ker se noben ne pretepa ali kriči kot v šoli.

Pogrešam vas, ker ste zelo prijazni!

Vaš učenec Samo

Pozdravljeni. Nam je zelo všeč učenje na daljavo. Je pa res, da je Eva z rahlo zamudo, ker smo  zdaj ko je sonček kar zunaj . Pošljemo kakšno fotografijo. Sporočamo tudi, da smo še vsi zaenkrat zdravi in polni energije in veselja.

OSTANIMO ZDRAVI IN VELIKO SE SMEJMO.

lp, Sabina in Eva  Krušnik.

Takole pa vam pošiljamo še slikice dnevnih aktivnosti v naravi.

Ema vas zelo pogreša in se vsak dan znova veseli učnih listov ki ste jih pripravili.

LP družina Ravnjak

Pazite se korona virusa. Ne hodite ven, umivajte si roke in ne hodite po mesto temveč po gozdnih poteh. 😊

                                                     DAŠA

Pozdravljena učiteljica,

Pošiljam lepe poZDRAVe z zašitim gumbom na moji zašiti ročni lutki.

Komaj čakam današnjo snov.

Ria

Patrik vse od začetka tedna redno opravlja vse naloge. Nekatere z veseljem, druge z malo muke. Všeč nam je, da so naloge razgibane, da vključujejo tudi razgibavanje, domača opravila in zabavo. Patrik je v svoje naloge aktivno vključil svojo sestrico, da sta delala skupaj. Medtem ko je on reševal matematične račune, je sestrica pisala številke, ko je pisal nalogo za slovenščino pa je njej napisal črke, da je vadila abecedo. Tako mu je bilo delo od doma veliko bolj zanimivo. Na koncu je sicer trajalo dlje kot bi sicer, ampak se vsaj znajdejo, da je bolj pestro. Včasih je moral kakšno stvar tudi dvakrat napisati, saj mu kdaj pa kdaj zmanjka koncentracije in volje. Velikokrat moramo ponoviti pogovor o tem, zakaj smo pravzaprav doma in poudariti, da niso počitnice. Vsi komaj čakamo, da bo vsega tega konec ter da se vse vrne na stare tire.

Lep pozdrav,Polonca Starc

PS: Patrikov “intervju”

  1. Kako opravljam delo na daljavo?

Odgovor: Delo na daljavo opravljam tako, da mi ati in mama na gmail pokažeta nalogo, da jo prepišem in naredim.

  1. Kdaj opravljam delo na daljavo?

Odgovor: Delo na daljavo opravljam takoj ko prejmem naloge. Torej pričnem že v dopoldanskem času.

  1. Koliko časa porabim vsak dan za naloge?

Odgovor: Vsak dan za naloge porabim približno 3 ure ali več, včasih tudi cel dan.

  1. Kako se spopadam z motečimi faktorji (bratec in sestrica)?

Odgovor: Spopadam se z motečimi faktorji tako, da sestrici napišem črke in številke ter tudi sama poizkusi napisat isto.

  1. Kako bi lahko izboljšal svoje delo?

Odgovor:  Izboljšal bi svoje delo tako, da bi  lepše in hitreje pisal, imel manj napak pri pisanju in redno opravljal domače naloge.

no images were found

Dostopnost