V petek, 27. 9 in soboto, 28.9. je pri Vili Rožle v Sončnem parku v Velenju potekala 46. MALA NAPOTNIKOVA KIPARSKA KOLONIJA. Kolonije smo se udeležile tudi tri učenke naše šole, Lana Plaskan, Sara Tasić Mir in Larisa Einfalt.

Ko smo v petek prispele v Vilo Rožle, nas je pričakala gora lesa. Stežka smo se odločile kateri kos lesa bomo izbrale. Odločile smo se za zanimiv in razgiban kos. S pomočjo naše učiteljice, Danice Arzenšek smo se lotile njegove obdelave. Najprej je bilo potrebno odstraniti skorjo, kar je zahtevalo kar nekaj časa in truda, saj smo vse tri prvič vihtele dleta. Že na samem začetku so bile naše roke polne žuljev. Med obdelovanjem smo les opazovale in ugotovile, da je na njem z različnih kotov pogleda, več obrazov. Ko smo les zbrusile, so bili obrazi še izrazitejši. Les je bilo treba tudi poravnati tako, da je bil kip stabilen. Na odrezanih kosih lesa smo prav tako zasledile podobo obraza. Takoj smo dobile idejo, da bomo te obraze uporabile in sestavile kompozicijo obrazov. S pomočjo palic, ki smo jih obdelale smo sestavile kip.

Okoli nas je bilo veliko ostankov lesa. Z veseljem smo ga obdelale in sestavile muco Zvitorepko. Kipa smo na koncu zaščitile z lakom in barvo. Preživele smo dva zanimiva in poučna dneva.

                                                                                                                            Larisa Einfalt

Dostopnost