Dolgoletno tradicijo prednovoletnih srečanj večih generacij v Vinski Gori nadaljujemo oziroma vsako leto znova poskrbimo, da jo ohranjamo. Tudi v četrtek, 14. 12., smo to naredili.

Krajevna skupnost in Društvo upokojencev ob koncu leta na srečanje povabijo krajane, starejše od 70 let in jih pogostijo. Starejši pa radi pogledajo nastope otrok, svojih vnukov in pravnukov.

Zato smo učenci podružnice z učiteljicami pripravili kulturni program, kot gostje pa so nastopili še otroci iz vrtca in domača skupina Vingosi. Dvorana je bila nabito polna, kar nas je razveselilo, saj so ljudje po prireditvi obiskali tudi šolski bazar, ki smo ga skrbno pripravljali več  tednov. Tudi srečelov je odlično uspel, dobitke pa so pomagali zbirati učenci oziroma starši. Ves pridobljeni denar (preko 800 €, kar je glede na naše število učencev res veliko) bo šel v šolski sklad, od tukaj pa ga lahko črpajo učenci oziroma starši, ki potrebujejo pomoč pri plačilu različnih šolskih stroškov.

Otroke je ob koncu programa obiskal še Božiček in jih razveselil z darili. Vsaka skupina otrok je z velikim pričakovanjem odnesla svoj paket v učilnico in danes, v petek že preizkusila družabne igre oziroma pregledala knjige in druge zanimive stvari iz vsebine zavojev. Božiček, hvala!!

Nada Štravs

Dostopnost