Ob svetovnem dnevu otroka, ki ga obeležujemo 20. novembra, smo v šolsko skupnost OŠ Gorica sprejeli 64 prvošolcev. Čeprav so prag šole prestopili že 1. septembra, so na ta dan uradno postali enakopravni člani naše velike šolske družine.

V skupnost jih je sprejel predsednik šolske skupnosti, Selman Halilovič. Izrekel jim je toplo dobrodošlico in zaželel obilo uspeha in prijetnih trenutkov na šoli. Tudi gospod ravnatelj, Ivan Planinc, je prvošolcem položil na srce nekaj lepih, spodbudnih  besed in jim ob tako pomembnem dogodku iskreno čestital.

 S kratkim kulturnim programom so se našim najmlajšim predstavili učenci višjih razredov. Goriška škratka, Sara in Andraž ter raper Seid so na zanimiv in igriv način osvežili  šolska pravila. Četrtošolci so z glasbeno točko »flash mob« prikazali, kako se na naši šoli imamo radi, devetošolki Katja in Meta pa sta ves program povezali v prijetno celoto. Na prireditvi seveda ni manjkala niti šolska himna. Prvošolci so dokazali, da jo že dobro poznajo. Program je zaključila naša četrtošolka Eva s citrami.

Dogodek smo obeležili s skupinsko sliko in drobnim darilcem, ki bo prvošolce spominjal na leto, ko so prvič sedli v šolske klopi.

Branka Tratnik Meh, mentorica šolske skupnosti OŠ Gorica

Dostopnost