Minula sobota (Martinova – 10. 11.) je bila prečudovit dan – vreme prijetno toplo, jesenska narava pa obsijana s soncem, da so barve kar žarele.

Člani planinskih krožkov OŠ Gorica in POŠ Vinska Gora smo se zjutraj z avtobusom odpeljali  do Loke pri Mozirju. Tu smo začeli s peš hojo po delu markiran evropske  poti  E6, ki vodi skozi več držav od Baltika do Jadrana. Oznake so drugačnih barv kot naša Knafeljčeva rdeče-bela markacija, ki označuje planinsko tranzverzalo. Evropska ima v sredini rdečega kroga rumeno piko. Sledili smo torej takim oznakam in se po gozdnih poteh kar precej dvignili, da smo dosegli vrh Dobroveljske planote. Opazovali smo lepo urejene domačije, živino na paši, kapele ob poti in še marsikaj zanimivega. Mentorica krožka, gospa Branka ima na tej planoti prijateljico, ki nas je na svoji domačiji zelo lepo sprejela in tudi pogostila. Pripravila nam je različne pijače, spekla celo dve vrsti rogljičkov. Odlični so bili, čisto sveži. Ker smo bili velika skupina, smo posedli vsepovsod naokrog in pomalicali. Otroci so se poigrali s prijaznim psom, si ogledali kokoške in se malce podružili med sabo, poklepetali pa so tudi starši.

Po prijetnem počitku smo se morali posloviti in jo mahniti nazaj proti dolini. Na gozdnih poteh je bilo veliko odpadlega listja, po katerem smo bredli. V senčnih grapah pa je bilo listje mokro in spolzko  in tam smo morali biti še posebej previdni. Brez nezgod smo se vrnili do avtobusa in se odpeljali proti domu. Prav prijetno smo preživeli sobotno dopoldne!

Nada Štravs

Dostopnost