Učenci tretjega razreda smo izvedli zelo zanimiv, poučen in prijeten naravoslovni dan, ki smo ga preživeli na Lukovi vili. K sodelovanju smo povabili tudi mamice, atije, dedke in babice, ki so se radi odzvali in nam priskočili na pomoč pri posameznih opravilih (rezanju kostanja, pripravi ognja, pospravljanju …).

Najprej smo si pripravili pice iz pirine moke, jih po želji obložili z manj mastnim sirom, papriko, paradižnikom, koruzo in šunko. Pri tem sta nam pomagala Tajrin in Evin ata  (izkušena picopeka), ki sta vse pice tudi spekel v krušni peči. Bile so zares slastne!! Tabornik Jure nam je pripravil ogenj, kjer smo si pekli jabolka, v kaminu pa je zakuril sošolkin oče Robert in spekel kostanj. Peko jabolk in kostanja smo si krajšali s pesmicami. Seveda smo bili ob vseh teh dobrotah tudi žejni, zato smo se odžejali z domačim jabolčnim sokom in s Šaleškim biserom.

Veliko novega smo izvedeli o zdravi prehrani, spoznali, kako so včasih pekli v krušni peči in kako so si pastirji krajšali čas na paši. Bilo je čudovito.

Brez pomoči staršev in starih staršev, vzgojiteljice Mojce ter tabornika Jureta nam vsega tega ne bi uspelo narediti tako dobro. Hvala vsem za lepo izkušnjo!!!

                                                                                            Tretješolci in razredničarki

Dostopnost