»Rastem s knjigo« je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim skušamo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Vsi sedmošolci in dijaki prvih letnikov srednjih šol prejmejo vsak svoj izvod izbrane knjige in  ob tej priložnosti obiščejo najbližjo splošno knjižnico. Obisk knjižnice poleg prejema knjige vključuje še spoznavanje knjižničnega informacijskega znanja, seznanjanje z najnovejšim mladinskim leposlovjem ter predstavitev avtorjev in knjige.

Tudi sedmošolci OŠ Gorica smo se prijetnega oktobrskega četrtka namesto  med šolske klopi odpravili do Mestne knjižnice Velenje. V šolski uri s tamkajšnjo knjižničarko smo veliko izvedeli o projektu Rastem s knjigo, o sami knjižnici in seveda o tem, kako si lahko sposodimo želeno knjigo, jo morebiti sami poiščemo med kar 193.000 enotami knjižničnega gradiva in seveda, če imamo knjigo predolgo doma, le-to podaljšamo.

V šolo smo se vrnili z novo knjigo Avtobus ob treh, več o knjigi pa smo si lahko ogledali v kratkem filmu, v katerem nas je nagovorila pisateljica Nataša Konc Lorenzutti.

Kulturni dan je bil tudi v nadaljevanju bralno obarvan. Poimenovali smo ga kar Oh, to branje. Rešili smo anketo o branju, si ogledali ugotovitve in jih grafično prikazali, razglabljali o pomenu branja in se čisto na koncu podali na bralno potovanje naših dveh književnih junakov.

Branje je zakon!

Dostopnost