Res je, mlajši so se že nekoč, se zdaj in se bodo tudi v prihodnosti  učili od starejših. In tako je tudi prav! Zakaj ne bi znanja, spretnosti in izkušenj delili, jih prenašali na mlajše rodove? Tega se dobro zavedamo tudi v šoli v  Vinski Gori, kjer večkrat za pomoč zaprosimo naše upokojence. In na srečo imajo v DU ljudi (kot so recimo Danica Tisnikar, Hela Oštir, Danica Rožič, Peter Kumer in še bi se našel kdo), ki so vedno pripravljeni priti med mlade.

In tako je bilo tudi minulo sredo, ko so mojstrice ročnih del obogatile ure likovne umetnosti v 4. in 5. razredu. Bliža se praznik žena in mater, pa smo se odločili, da bi otroci naredili nekaj uporabnega za mamice. Vsaka mama s ponosom pokaže, kaj že zmore narediti njen otrok in najbolj se bodo mame lahko postavljale z nakitom, ki ga bo vsak opazil. Gospe iz DU so učencem najprej predstavile izdelane ogrlice, nato pa še razložile, kako se jih naredi in na kaj je treba biti še posebej pozoren, da bo končni izdelek  estetski in res uporaben.  Potrebovali smo samo zaobljene kovinske sponke in pisane papirnate trakove, narezane iz koledarjev ter nekaj kapljic lepila. Pa seveda pridne , spretne prstke, ki so spenjali, sukali, navijali, rezali, lepili, sestavljali,…..

In kaj je pri vsej stvari najboljše? Ob upoštevanju danih navodil je prav vsakemu učencu in učenki uspelo v dveh urah izdelati vsaj eno čudovito ogrlico, ki je bo vsaka mamica zagotovo zelo vesela! Ne le učenci, tudi njihove  gospe mentorice so bile z ustvarjenim zadovoljne. In kar je najpomembnejše – nismo se jim zamerili, saj so obljubile, da še kdaj pridejo in nas naučijo še kakšne druge spretnosti.

Drage gospe, v imenu učencev in učiteljic, najlepša hvala za podarjeno znanje in še kdaj nasvidenje!

                                                                                Zapisala: Nada Štravs

Dostopnost