Z dvema skupinama likovnega krožka (2. in 3. razred ter 3. razred) smo se prijavili na natečaj »Deluj eko – ohrani čebelo in smreko«, ki sta ga organizirala Medex in trgovina Hofer. Namen natečaja je bil ozavestiti otroke o ohranjanju narave, na njim zanimiv način. Tema letošnjega natečaja so bile slovenske pravljice, bajke, pripovedke, basni in pesmi na temo čebel in gozdnih živali.

S skupino 2. in 3. razreda smo se osredotočili na pesem Čebelica, ki jo je napisal Janez Bitenc. Pesem sem jim prebrala in nato smo se o njej pogovorili. Dogovorili smo se, da bomo izdelali marjetice ter čebelice, ki nabirajo med. Marjetice in čebelice smo nato obesili na vrvico, nekatere čebelice pa tudi nalepili na smreko. Za vrh smreke smo izdelali tudi večjo čebelico.

S skupino 3. razreda smo prebrali pesem Ciciban in čebela, ki jo je napisal Oton Župančič. Navihana pesem je učencem dala navdih, da izdelajo cicibane iz različnih materialov in zgubajo čebelice. Tudi na vrh te smreke smo zgubali večjo čebelo.

Vsi učenci so bili pri delu zelo ustvarjalni, delovni ter pridni kot čebelice. S svojim vloženim trudom sta smreki dobili še lepšo podobo. Skupina učencev 2. in 3. razreda je s svojo okrašeno smreko prišla med 82 najlepše okrašenih smrek v Sloveniji in si s tem prislužila nagrado organizatorjev. Nagrajena smreka bo tudi razstavljena v trgovini Hofer na Selu.

Dostopnost