V mesecu maju so likovni ustvarjalci pod mentorstvom učiteljice Danice Arzenšek beležili kar nekaj uspehov.

Na natečaju Evropa v šoli so bili likovni  izdelki Sumejje Osmić, Elene Vučetić Jurić iz 3.b in Domna Remšeta ter Miha Lesjaka iz 7.b razreda, uvrščeni na državno tekmovanje. Sumejja Osmić je s svojim izdelkom osvojila tretje mesto v kategoriji 1. triade.

Podelitev nagrade v Ljubljani:

 

Nagrajen likovni izdelek:

Učenci 5., 6. In 8. razredov so sodelovali na natečaju Naslikajmo Cinkarno. Na majice so naslikali svoj logotip za eno od 17. poslovnih enot Cinkarne Celje. Učenci so ustvarili izvirne in domiselne oznake posameznih poslovnih enot. Posebna komisija je opravila izbor najboljših. Logotip za poslovno enoto  Metalurgija, ki ga je naslikala Lara Vrabić, 6.b je bil izbran in nagrajen. Učenci so se udeležili zaključne prireditve v Celju, kjer so prejeli priznanja in nagrade.

Nagrajen znak Lare Vrabič:

Utrinki z zaključne prireditve:

V četrtek, 18. maja, so v Šoštanju otvorili 49. razstavo Likovni svet otrok. Strokovna komisija je izmed 2500 del za razstavo izbrala 382 likovnih del. Na razstavi sodelujejo tudi učenci naše šole. AJLA MEMIĆ, ANA LUNA ZIERER, ANNA VIDOVIĆ, DAJANA RATKOVAC, NIK ŠELIGA iz 5.b, MARUŠA TRINKAUS, NIKA JENKO, NIKA VIŠNAR, NINA PINTARIČ, SUMEJJA KADRIĆ iz 8. razreda, TAJA ATELŠEK in TJAŠA LESJAK iz 9.b so s svojo mentorico Danico Arzenšek prejeli srebrna priznanja. OŠ Gorica je zaradi tega šola s pohvalo strokovne komisije.

Dostopnost