Minulo soboto, ravno na DAN ZEMLJE – 22.4., smo se člani planinskih krožkov šole Gorica in podružnice Vinska Gora podali še na zadnjo turo v letošnjem šolskem letu.
Pod vodstvom planinske vodnice Branke Mestnik smo se zjutraj zapeljali do Zgornjih Poljčan, od koder smo nadaljevali peš. Vreme je bilo ravno pravšnje, da smo brez prevelikih težav premagali kar precejšnji vzpon proti vrhu Boča, ki ga imenujejo tudi kozjanski Triglav, saj močno “štrli” nad vse ostale okoliške vzpetine. Na vrhu stojita dva stolpa, eden je razgledni – na tega smo se povzpeli tudi mi, drugi pa je televizijski oddajnik, ki smo ga samo opazovali. Z vrha smo se spustili do koče, planinskega doma na Boču, kjer smo se malce oddahnili, pomalicali, uredili našo dokumentacijo (dali žige v Dnevnike) in se malce razgledali. Tu smo naredili še skupinsko fotografijo in se nato podali na zadnji odsek poti, ki nas je vodil nazaj do avtobusa.
Prijetno utrujeni, a vsi zelo zadovoljni, ker smo vsi dosegli cilj, smo se odpeljali proti domu. Bilo je lepo, saj je tudi narava pomladi vsa sveža in čudovita!
Zapisala: Nada Štravs
Dostopnost