Nasvidenje v naslednjem decembru, smo si rekli pred enim letom, ko smo se razšli po zabavnem druženju z bazarjem v naši šolski avli. Pa je spet tu – ta veseli december. Le da smo se letos srečali kar v hramu kulture sredi praznično okrašenega Velenja.

Kulturni dom je pokal po šivih, toliko obiskovalcev se je zbralo. Na odru se je na belo-rdeči sceni otroškega in mladinskega pevskega zbora naše šole ter mladinskega orkestra Glasbene šole Velenje odvrtela vsa množica čarobnih decembrskih običajev, značilnih za ta čas, ki so jih prikazali učenci naše šole, od najmlajših do najstarejših. Miklavževanje pa božič s polnočnico in koledniki, ki s pesmijo voščijo sreče in zdravja v prihajajočem letu. Tepežkanju, ki so se ga najbolj veselili otroci, pa je sledil prikaz silvestrovega in najdaljše noči v letu. Tudi na dobrega starega dedka Mraza niso pozabili. Vse to ob obilici glasbe in petja, decembrskemu času primernega. Prava paša za oči in ušesa!

Druženje smo sklenili pred Kulturnim domom, kjer so bogato obložene stojnice vabile s pisano paleto izdelkov in dobrot, ki so jih izdelali in pripravili učenci sami ob pomoči učiteljev in učiteljic pa tudi staršev.

Pa še izkupiček. S prodajo vstopnic in izdelkov se skupaj nabralo  kar 4.595 evrov, ki jih bomo namenili Šolskemu skladu in tako nekaterim učencem pomagali v stiski. Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli prispevali k temu, da smo doživeli res lep kulturni večer.

Vesele praznične dni in uspešno leto 2017 vam želi kolektiv OŠ Gorica.

Dostopnost