V petek, 18. 11. 2016, smo obeležili dan slovenske hrane in si zato že pred poukom privoščili domače mleko, med, maslo in jabolka, ki so jih prispevali lokalni dobavitelji. Seveda mi te dobrote dobro poznamo, saj si jih večkrat privoščimo, le tokrat smo si jih privoščili na malo bolj poseben način.

Na letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk so učenci in učiteljice 1. in  3. razreda povabili predsednika KS Gorica g. Jožeta Kandolfa in podpredsednika KS Gorica g. Blaža Dukariča.  Tretješolci so predstavili projekt Od zrna do kruha. Po mislih, plesu in pesmih o žitu in kruhu so tretješolci gosta pospremili v jedilnico, da bi jima pokazali, kako radi zdravo hrano tudi uživajo. V jedilnici jih je vse pričakalo glasno petje prvošolcev, ki so vzklikali: »In mi smo lačni, lačni, lačni, čemo jest!«. Zajtrk je bil postrežen na lepih, jesensko obarvanih pogrinjkih, ki so jih pripravili prvošolci. Gosta sta obiskala tudi otroke vrtca Ciciban, ki je v naših prostorih.

Izredno sta bila navdušena in zadovoljna. Nekaj sta se tudi naučila in spoznala, da tretješolci veliko vedo o zdravi, domači slovenski hrani .

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk smo zaključili skupaj s pevci vseh šolskih zborov in v avli šole zapeli pesem Čebelar, ki so jo istočasno peli tudi na številnih drugih šolah po Sloveniji.

Dostopnost