V soboto, 17. 10. 2015, smo imeli na OŠ Gorica goste. Krajevna skupnost Gorica je v naši avli organizirala občni zbor starejših krajanov KS Gorica.

Učenci OŠ Gorica so za uvod v njihovo druženje pripravili kratko kulturno popestritev pod vodstvom učiteljic Katarine Podbornik in Mojce Zagožen. Najstnik Pavel je kar na odru pisal seminarsko nalogo z naslovom Igre nekoč in danes, medtem pa je pazil na svojo mlajšo sestrico. Njeni prijatelji so ji prišli delat družbo. Z njo so se igrali najrazličnejše stare in sodobne igre, peli, plesali, zato Pavel ni imel miru. Kmalu je opazil, da se lahko iz njihovih iger tudi kaj nauči. Ob koncu so vsi skupaj s Pavlom zapeli pesem Sreča na vrvici in se poslovili od starejših krajanov, besedo pa predali predsedniku krajevne skupnosti Gorica Jožefu Kandolfu.

V nadaljevanju so naši kuharji starejšim krajanom postregli s kosilom, po občnem zboru pa je sledilo druženje. Tako so starejši krajani v prostorih naše šole preživeli še en pester dan, vsi skupaj pa smo bogatejši za še eno novo medgeneracijsko izkušnjo.

Mojca Zagožen

20151017_112132

Dostopnost