V torek, 26. 4. 2022 smo petošolci iz Vinske Gore odšli na obisk na matično šolo OŠ Gorica. Peljali smo se s šolski avtobusom. Gospa ravnateljica nas je prijazno sprejela in nam razkazala šolo.  Razdelili smo se v tri skupine in odšli k pouku v 5.a, 5.b ter 5.c in se  spoznali z našimi »bodočimi« sošolci.   

Učenci 5.d z učiteljico

Nekaj  vtisov:

Šola Gorica je zelo velika, ima omarice v garderobi, zvonec in nekatere stvari, ki jih naša šola nima. Ravnateljica, učiteljice in učenci so zelo prijazni. Všeč mi je tudi, da ima večje prostore. Razdeljene ima tudi garderobe za šport. Dobro je bilo tudi kosilo. Ta dan mi je bil zelo všeč. Veselim se že šole Gorica.

                                                                                                 Gaja HRUSTEL

V torek zjutraj smo se ob 7.50 odpravili na šolski avtobus. Videli smo starejše učence, ki smo jih že poznali. Pripeljali smo se na avtobusno postajo in se odpravili do šole. V šoli so nas pozdravili učitelji in  ravnateljica. Ravnateljica nam je razkazala šolo. Po ogledu smo odšli v knjižnico in se pogovarjali o naslednjem šolskem letu, ko pridemo na Gorico. Nato smo se razdelili v tri skupine in  odšli k pouku. Imeli smo slovenščino, naravoslovje in glasbo. Zadnjo uro  smo vsi skupaj odšli v malo telovadnico in igrali tombolo. Bili smo tudi na kosilu. S šolskim avtobusom smo se odpeljali nazaj v Vinsko Goro. Upam, da mi bo na Gorici v redu.

Sara TAJNŠEK

V torek smo odšli na Gorico. Ravnateljica nam je najprej  razkazala veliko in lepo šolo. Nato smo se razdelili v tri skuine in odšli k pouku. Pri slovenščini smo brali, pri angleščini se učili o uri in pri glasbi smo se naučili novo pesem. Na koncu smo igrali še tombolo in skoraj sem zmagal. Če bi zmagal, bi dobil novo vrečko, brisačo in bonbone. Ta dan je bil zelo zabaven in veselim se že, ko bom prišel na Gorico.

                                                                                                 Maks POGORELC

V torek smo se z avtobusom odpeljali na obisk na OŠ Gorica. Pri glavnem vhodu nas  je pričakala gospa ravnateljica in nas pospremila v garderobe. Slišali smo zvonec, ki je zaigral himno in tudi mi smo jo zapeli. Odšli smo k pouku. Pri  slovenščini smo obravnavali besedilo Moja prva knjiga. Pri uri matematike smo ponavljali pisno deljenje. Imeli smo še glasbo. Najprej smo se predstavili z igro mreža prijateljstva, nato pa imeli glasbeni kviz. Zadnjo uro smo vsi skupaj igrali tombolo. Obisk šole Gorica mi je bil zelo všeč.

                                                                                                    Ana VODUŠEK

Dostopnost