Beseda ravnateljice


Drage učenke in učenci!

Osnovno šolo Gorica bo v šolskem letu 2022/2023 obiskovalo skupaj 625 učencev – 305 fantov in 320 deklic. Na matični šoli bo 530 učencev v 25 oddelkih, v POŠ Vinska Gora bo 93 učencev v šestih oddelkih. Po številu učencev smo tudi letos največja šola v Velenju.

Da bo na šoli vse teklo tako, kot je treba, bo skrbelo 78 zaposlenih. Ja, res veliko.

Zato je prav, da se vsi potrudimo, da upoštevamo pravila bontona in se spoštljivo pogovarjamo. Trudimo se, da bomo spore reševali brez nasilja. Stara modrost pravi: »Kadar si jezen, preštej do 10, preden kaj rečeš ali narediš.« Držimo se tega. Potem bomo lahko preprosto rekli: »Skup se mava dobr 💑.«, kar je letošnja tema Tedna otroka in tudi naslov pesmi pri otrocih zelo priljubljenega raperja Nipkeja, ki bo letos ambasador Tedna otroka.

Še nekaj bi vam rada položila na srce: veliko zmorete sami. Zavedajte se tega in skušajte biti čim bolj samostojni.

Prizadevajte si, da se boste veliko naučili, ker je znanje edino bogastvo, ki vam ga ne more nihče vzeti.

Trudite se, da boste v šoli pri urah športa in doma v prostem času aktivni. Hodite, kolesarite, ukvarjajte se z različnimi športi in izogibajte se zaslonom: manj računalnika, telefona in televizije.

Letos sodelujemo v projektu Erasmus+. Razmišljali bomo o podnebnih spremembah, ki smo jim priče, in se trudili, da bi tudi sami odgovorno ravnali. Predvsem sta naša prva naloga in izziv zmanjšati količino odpadkov, tj. papirnatih brisačk, hrane in papirja.

Pogosto in temeljito si bomo umivali roke, še vedno bomo kihali v rokav ali robec, redno zračili učilnice in čuvali, da se ne bomo z umazanimi rokami dotikali ust, oči in nosu. Splača se, da bomo lahko v šoli in brez mask.

Spoštovani starši in sodelavci!

Naj bo šolsko leto mirno in spoštljivo. Predvsem naj bo šola prostor izmenjave strokovnega znanja, kjer drug drugemu stojimo ob strani v dobrobit otrok in mladih, zavedajoč se, da s tem, ko ustvarjamo kakovosten izobraževalni sistem, gradimo uspešno družbo prihodnosti.

Zaupam, da se bomo potrudili po najboljših močeh in bomo našim učencem zgled odgovornega ravnanja.

Vsem želim uspešno, predvsem pa zdravo novo šolsko leto.

September, 2022