Karierna orientacija

»Ni razloga, da ne bi sledili srcu.

Lastni interes je najpomembnejši dejavnik pravilne izbire,

saj ga navadno spremlja visoka motivacija in zavzetost za učenje novih znanj in spretnosti.«

 (Steve Jobs)

Spoštovani starši!

Prihaja čas, ko se boste morali skupaj z Vašim otrokom odločiti, kam po končani osnovni šoli. Aktivnosti na šoli že tečejo in storili bomo vse, da bi bili na koncu vsi zadovoljni. V ta namen bo organiziran roditeljski sestanek (predvidoma v novembru in v februarju), ste pa vljudno vabljeni, da se sami ali pa skupaj z Vašim otrokom udeležujete razgovorov in skupnih govorilnih ur pri razrednikih in svetovalni delavki, ki na šoli skrbimo za karierno orientacijo. Zdaj je čas, da začne otrok resneje premišljevati o šoli, v katero se bo vpisal prihodnje leto. Odločitev je zelo pomembna, zato Vam bomo z  veseljem  prisluhnili, svetovali  in poskusili skupaj izbrati šolo, ki bo najbolj ustrezala otrokovim interesom, sposobnostim in osebnostnim lastnostim, ki so pomembne za pravilno odločitev.

V želji, da bi naše skupno delo uspešno potekalo, Vam pošiljam del rokovnika za izvedbo vpisa v srednje šole za šolsko leto 2021/2022.

Podrobnejši pregled lahko najdete na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Pozorno ga preglejte in se skupaj z otrokom pogovorite o posameznih aktivnostih.

Zdaj je čas, da otroci vse svoje sile usmerijo v doseganje čim boljših vzgojno-izobraževalnih rezultatov. Od nas vseh je odvisno, kako bodo otroci uspešni.

Lepo Vas pozdravljam.

Pripravila šolska svetovalna delavka:

Irena Sobočan

POMEMBNI DATUMI 2020/2021

Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove

Štipendije

Zakon o štipendiranju

Štipendije za deficitarne poklice

Poklicni kažipot

 

Program KAM IN KAKO

Bi radi izvedeli, kateri poklici so primerni za vas? Želite spoznati poklice, ki jih še ne poznate? Vse to lahko preverite s pomočjo računalniškega programa Kam in kako.

Spletna stran za dostop do interesnega vprašalnika Kam in kako

Navodila za uporabo programa

Video vodič Kam in kako:

Kratki filmi o različnih poklicih- »To bo moj poklic«