Učenci 3. razredov OŠ Gorica in POŠ Vinska Gora smo teden otroka in praznovanje 40. rojstnega dne šole preživeli malo drugače.

V ponedeljek smo si učenci z učitelji ogledali gledališko predstavo Bodi moj prijatelj in na temo prijateljstva poustvarjali. Prijatelj je oseba, na katero se lahko zmeraj zaneseš. In tako smo svoje prijatelje risali z ogljem se zabavali pri gibalnih aktivnostih, ki so nam jih pripravili nastopajoči, ter se preizkusili v igri vlog.  Kot pravi prijatelji smo imeli čajanko in pokramljali ob skodelici čaja.

Ker si vsi v življenju želimo postati ODLIČNI, kot so Luka Dončić, Primož Roglič ali Janja Garnbret, smo spoznali 8 krogov odličnosti. Učiteljice so nam pripravile različne socialne ter timske igre. Po skupinah smo sestavljali najvišji stolp in se ob tem učili soočati s težavami, na katere naletimo. Nekateri učenci smo izdelali gnezdo jajcu in ga nato z višine spustili. Če se nam je stolp podrl, ali se jajce razbilo, smo si rekli »Napake dišijo po uspehu«, ter poskusili ponovno.

Ker pa je v petek naša šola praznovala 40. rojstni dan, je ves dan pouk potekal preko igre. Igrati se pomeni učiti se. J

Kako zelo nam je bil teden všeč, si poglejte v našem videu.

Tretješolci OŠ Gorica in POŠ Vinska Gora z razredničarkami.

Dostopnost