Na OŠ Gorica smo ob slovenskem kulturnem prazniku razmišljali o umetnosti: o slikarstvu, arhitekturi, gledališču, literaturi, plesu, glasbi in filmski umetnosti. Tokrat na spletu. Opomnili smo na slovenske umetnike in njihova dela. Umetnost je sol našega življenja. Včasih tako samoumevna, da je prezrta.

Kadar govorimo o kulturi, v resnici govorimo o svojem življenju. Kultura je, kako se ljudje med seboj pogovarjamo in kdaj molčimo. Kultura je, kako drug drugemu prisluhnemo ali pa drug drugega ne želimo slišati. Kultura je, kako drug drugega razumemo ali ne razumemo. Kultura je, ali spoštujemo naše znanje in kdaj ga podcenjujemo. Kultura je tudi, ali smo kot družba kritični ali »kritizerski«. Kako doživljamo rojstva in kako smrti. Vse to je naša kultura.

Naj nas kultura bogati v otroštvu, v času mladostništva, v zrelih letih in na jesen naših dni.

Za vas smo pripravili virtualno razstavo likovnih del naših učencev, spletni koncert in kulturnemu prazniku v čast videokonferenco na kateri so se srečali ministrica za gledališko umetnost, gospa Oder, minister za arhitekturo, gospod Opeka, minister za glasbo, gospod Vejica, ministrica za literaturo, gospa Vejica, ministrica za ples, gospa Gibka, ministrica za slikarstvo, gospa Čopičeva, in minister za film, gospod Muvi.

Vabljeni k ogledu.

Ravnateljica Barbara Trebižan

Dostopnost