Učenci tretjega razreda smo izvedli poučen in zelo zanimiv naravoslovni dan, ki smo ga preživeli na Lukovi vili. K sodelovanju smo povabili tudi mamice in atije, ki so se radi odzvali in nam priskočili na pomoč pri posameznih opravilih (rezanju kostanja, pripravi ognja, pospravljanju …).
Delo je potekalo v dveh skupinah. V eni smo spoznali vse o zdravi prehrani ter prehranski piramidi, nato pa nam je tabornik Kristjan pripravil ogenj, kjer smo si pekli jabolka in kostanj. Peko jabolk in kostanja smo si krajšali s petjem pesmic ob brenkanju kitare z vzgojiteljico Mojco. Seveda smo bili ob vseh teh dobrotah tudi žejni, zato smo se odžejali z domačim jabolčnim sokom.
V drugi skupini smo pekli polnozrnate pice. Najprej smo se pogovorili o moki in testu, nato smo se lotili dela. Mize smo potrosili z moko, raztegnili testo in ga nato po želji obložili s sirom, papriko, paradižnikom, koruzo, šampinjoni in šunko. Pri tem nam je pomagal Leonov ata (izkušeni picopek), enemu razredu pa učiteljičina mama, ki sta vse pice tudi spekla v krušni peči. Mmm, mamljivo so zadišale in bile zares hrustljave!
Veliko novega smo izvedeli o zdravi prehrani ter spoznali, kako poteka peka v krušni peči.
Hvala vsem, ki ste nam omogočili doživeti tako lepo dopoldne.

Tretješolci in razredničarke

Dostopnost