V času Kulturnega maratona so bili likovniki na šoli zelo aktivni. V torek, 14. 5. 2019, so se udeležili zaključka natečaja Cinkarne Celje. Štirinajst učencev, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje 1, je oblikovalo družabno igro spomin na temo različnih  dejavnosti Cinkarne. Na zaključni prireditvi so si ogledali predstavo čarodeja Tomija. Za svoje delo so prejeli diplome in praktične nagrade.

Med tednom so po šolskih hodnikih pripravili razstavo izdelkov, ki so jih izdelali pri urah likovne umetnosti. Izdelki so predvsem s področja prostorskega oblikovanja in kiparstva. Predstavljena so dela učencev od 5. do 9. razreda. Vabljeni k ogledu.

V petek se je 11 učencev, ki so se s svojimi delu uvrstili na regijski nivo natečaja Evropa v šoli, udeležilo podelitve v Domu kulture Velenje. Šest se jih je uvrstilo na državni nivo.

V okviru 9. medgeneracijskega festivala, ki je potekal od 13. 5. do 18. 5. 2019, se je 9 učenk likovnega snovanja 2 udeležilo likovne delavnice v Mladinskem centru. Skupaj s članicami likovnega krožka Perspektiva z Univerze za tretje življenjsko obdobje so pod mojim mentorstvom v grafični tehniki monotipija ustvarile strip z naslovom Stari, novi bonton. Nastale grafike smo zvezali v tri zvezke stripov.

Danica Arzenšek

Dostopnost