V sredo, 15. 5. 2019, je šolski sklad učencem naše šole polepšal deževno dopoldne.

Vsi učenci od 1. do 5. razreda so se z avtobusom odpeljali v Šmartno ob Paki. V kulturnem domu so si ogledali Muzikal Pravljični direndaj v izvedbi učencev OŠ bratov Letonja.  Skoraj 50 nastopajočih ubrano poje, pleše, igra in ob vsem tem tudi glasbene spremljave sami odigrajo v živo. Naši učenci in učiteljice smo bili navdušeni. Iskreno čestitamo vsem nastopajočim in njihovim mentoricam. Je pa na šolo »prišla« tudi pohvala, da imamo na Gorici pridne otroke, ki se kulturno obnašajo in so odlično občinstvo. To se lepo sliši.

Učenci od šestega do devetega razreda so si v kinu Velenje ogledali sodobno in dinamično mladinsko romantično komedijo z elementi kriminalke GAJIN SVET. Film opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu na eni strani srečujejo otroci, na drugi pa njihovi starši, saj obravnava zagate, ki so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini in nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij. V sebi nosi tudi izobraževalno noto, saj igralci s kratkimi pozivi nagovarjajo občinstvo k previdni uporabi spleta.

Večkrat nagrajeni film je prepričal tudi naše učence. Zagotovo jim bo v spominu ostal tudi pogovor z režiserjem Petrom Bratušem, ki je sledil ogledu filma.

PREVOZ, MUZIKAL, FILMSKO PREDSTAVO IN POGOVOR Z REŽISERJEM JE VSEM UČENCEM PODARIL NAŠ ŠOLSKI SKLAD.

Barbara Trebižan, prof.

Dostopnost