Območno tekmovanje iz angleščine – 9. razred

V četrtek, 18. 1. 2018 so se na naši šoli zbrali najboljši devetošolci Savinjsko-Šaleške regije na območnem tekmovanju iz angleščine. Organizacija tekmovanja je bila tokrat na strani aktiva angleščine pod vodstvom Alenke Videmšek, prof tja.

Uvodni program je bil prepleten s pesmijo prvošolčkov in mladinskega pevskega zbora, s pozdravom organizatorke tekmovanja in ravnatelja, g. Ivana Planinca.

Med tekmovalci so bili tudi trije učenci naše šole, Danaj Čebular, Tadej Rebernjak in Aljaž Sovič.

Kako uspešni so bili vsi tekmovalci, bo znano 25. 1. ob prvih neuradnih rezultatih, do takrat pa ne glede na dosežek oz. nadalnjo uvrstitev, ostajajo pod vtisom tekmovanja, bogatejši za izkušnjo. Prav tako so bili vsi učenci in njihovi učitelji mentorji s strani šole »nagrajeni« z drobno, a uporabno pozornostjo.

                                                                        Iz aktiva angleščine spisala Andreja Vintar, prof.

Pevske priprave MPZ

Od petka, 19. 1., do nedelje, 21. 1. 2018, so potekale intenzivne pevske priprave v CŠOD Gorenje nad Zrečami. Vikend je potekal v prijetnem, veselem in delovnem vzdušju. Prosti čas smo preživeli v telovadnici, se zabavali ob družabnih igrah in ob večerih učilnico spremenili v kino. Pevca in pevke so pridno vadili repertoar za revijo pevskih zborov. Obiskal nas je tudi gospod ravnatelj. Bil je navdušen nad zvokom pesmi, ki smo se jo šele včeraj začeli učiti.

Z veseljem vam povemo, da so učenci vzorno pospravljali sobe in preživeli vikend skoraj (samo eno uro na dan so ga imeli na voljo) brez mobilnih telefonov. Bravo! Tako se dela!