Projekt “Naučimo se smučati”

Petošolci smo v tednu od 17. do 21. 2.  smučali na Golteh v okviru projekta Naučimo se smučati, ki ga organizira šola v sodelovanju z MO Velenje in SK Velenje. Vsako leto se ga z veseljem udeležimo, saj je petdnevna smuka brezplačna. Učenci, ki nimajo svoje opreme, si le to lahko tudi izposodijo.

Vsak dan smo se z avtobusom odpeljali do Žekovca, od koder smo se z nihalko povzpeli do smučišč na Golteh. Nekateri smo na smuči stopili prvič, a bili vseeno vztrajni in pogumni in  na koncu navdušeni, ostali pa so svoje »smučarsko znanje«  izpopolnili in nadgradili.  Zadnji dan smo  se vsi  preizkusili v  tekmi med količki.

Teden brez pouka in domačih nalog preživet na snegu in smučeh  nam bo vsem ostal v lepem spominu.

                                                                                                               Petošolci z učiteljicami

Medgeneracijsko sodelovanje v Vinski Gori

Že od nekdaj velja, da se otroci in starejši zelo radi družijo, se drug od drugega učijo, se v znanju in izkušnjah dopolnjujejo,  medsebojno občudujejo in se seveda spoštujejo. Dolgoletna tradicija je že, da šolarji s kulturnim programom razveselijo svoje dedke in babice iz Društva upokojencev Vinska Gora pred njihovim letnim zborom članov. Tudi v petek, 14. 2. je bilo tako. V večnamenski dvorani se je zbralo preko 130 ljudi in zanje smo poleg zabavnega programa pripravili tudi razstavo otroških izdelkov, tako likovnih kot tudi praktičnih, v vseh mogočih materialih in tehnikah. Upokojenci pa so razstavili nekaj svojih izdelkov in tako pokazali mlajšim, kaj vse se da izdelati.

Starejši so bili nad nastopom otrok navdušeni, ravno tako so pohvalili izdelke, ki smo jih postavili na ogled. Mi pa smo z zanimanjem pogledali rezultate njihovih pridnih in vztrajnih rok. Še jih bomo povabili v šolo in še se bomo učili od njih, saj imajo kaj pokazati in spretnosti in znanja prenašati na nas, mlajše.

Zadovoljstvo je sodelovati, delati z roko v roki. Hvala, upokojenke in upokojenci, babice in dedki!

Nada Štravs