Tekmovanje Mali šef Mercatorja

V soboto, 14.9.2019, je v okviru Pikinega festivala Velenje potekalo tekmovanje »Mali šef Merkatorja« katerega so se udeležili predstavniki vseh Velenjskih OŠ, OŠ Šoštanj ter OŠ Šmartno ob Paki. Našo šolo sta odlično zastopali učenki 8. C, Eva Jurko in Larisa Einfalt z mentorico go. Viktorijo Strozak.

Po začetnem žrebu se je tekmovanje pričelo. Najprej je strokovna komisija (ravnateljica in profesorici ŠCV / Šola za storitvene dejavnosti) ocenjevala peko palačink ter sam postopek in urejenost prostora. Evo in Lariso so zlato-rumene palačinke ponesle v polfinalni krog. Palačinka v obliki rožice s slastnim Lino nadevom ter kislo smetano in dovršeno dekoracijo je odločila, da se učenki pomerita še v finalnem delu. Na tribuni je zavreščalo in navijači OŠ Gorica ter OŠ Antona Aškerca smo napeto spremljali pripravo tort iz palačink. Eva in Larisa sta si suvereno razdelili delo. Medtem ko je Eva pekla palačinke, je Larisa že pripravljala nadev (skuta, kisla smetana, jagodna marmelada in sadje) ter s čokoladnim nadevom mazala in zvijala palačinke. Na koncu sta torto le še oblikovali, okrasili in na sredino z jagodami napisali veliko črko G. Napetost se je stopnjevala. Opazovali smo strokovno komisijo, ki je ocenjevala, okušala in na koncu odločila:

2. mesto OŠ Antona Aškerca            1. mesto OŠ Gorica            3. mesto OŠ Livada

Eva, Larisa in ga. Viktorija so šoli »napekle« Meckatorjevo denarno nagrado v višini 300 EUR.

ISKRENE ČESTITKE!

Uživamo s Piko

Prvošolci POŠ Vinska Gora ta teden uživamo s Piko Nogavičko. V torek smo si v Kulturnem domu ogledali predstavo Peter Klepec, v sredo smo ustvarjali v Pikinih delavnicah ter uživali v različnih aktivnosth…..popoldne pa nas je na Titov trg povabil g. župan.
Pika nas spremlja tudi pri različnih dejavnostih v šoli. Lepo je biti šolar.
Pošiljamo vam lep Pikast pozdrav!

Pike in gusarji, Anice in Tomaži

Učenci 3. a in 3. b razreda so se v torek, 10. 9. 2019 odzvali Pikinemu povabilu »Hej, Pika Nogavička, alo vsi v Čira čaro se igrat«. Odpešačili so v deželo različnih nogavic, oranžnih kitk, gusarjev ter palačink… Letos je 30. festival potekal v središču mesta, kjer se je izvorno tudi začel.

Najprej so si na otroškem igrišču ogledali lutke, glasbila ter ostale ustvarjalno pravljične domislice. Podali so se na Titov trg, kjer so z odprtimi usti občudovali neustrašno vrvohodko Mario Celeste. V rdeči dvorani pa so zavihali rokave in se docela posvetili izdelovanju »pikastih spominov«, ki so jih odnesli s seboj domov.

Zagotovo se bo potrebno še pridružiti veseli karavani največjega slovenskega otroškega festivala.