OSNOVNA ŠOLA GORICA 

Goriška cesta 48

3320 Velenje

Tel: (03) 898-42-50

Najnovejši prispevki


Področno tekmovanje v rokometu

V ponedeljek je v Rdeči dvorani potekalo področno tekmovanje v rokometu za mlajše dečke. Poleg naših rokometašev so nastopili vrstniki iz OŠ  KDK Šoštanj, OŠ MPT ter OŠ AA. Zabeležili so dve zmagi in en poraz, kar je bilo dovolj za drugo mesto na področnem tekmovanju.
 
Poleg odlične rokometne predstave, so naši fantje s ponosom predstavljali barve Gorice. 💙 
Bili so spoštljivi do nasprotnikov in se vedli v duhu “fair playa”.
 
Čestitke! 💙
 
Mentorica Barbara Bobinac

Bonton

Kaj je bonton? Bonton so pravila lepega vedenja, ki ga seveda uporabljamo tudi  v šoli.

Kako je z bontonom takrat ko jemo? Poglejte si v posnetku.

Zdrava šola

Področno tekmovanje v rokometu

Za nami je razburljivo področno tekmovanje v rokometu za mlajše deklice. Naša dekleta so bila boljša od vrstnic iz OŠ MPT in OŠ AA, premoč pa so morala priznati dekletom iz Livade.
Borba in pripadnost Gorici sta bili na vrhuncu, žal pa nam je zaradi medsebojnih prejetih in danih golov zmanjkalo športne sreče, saj nas je gol razlika postavila na tretje mesto.
Deklice so bila razočarane, mi pa smo nanje zelo, zelo ponosni. 
Bile so hitre, močne in borbene!
GO RI CA! 💪💙💛
 
Mentorica Barbara Bobinac

KROS – medobčinsko tekmovanje

V sredo 3.4. 2024 je potekalo medobčinsko tekmovanje v KROSU. Učenci naše šole so dosegli odlične rezultate v vseh kategorijah. Ekipno so osvojili 1. mesto učenci od 1. do 5. razreda,  prav tako pa so osvojili ekipno 1. mesto učenci od 6. do 9. razreda.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

Najboljše posamezne uvrstitve:

 

                                            AKTIV ŠPORTA

Pomladne stezice

Brez sonca roža ne cveti, a nam brez mam živeti ni. Zahvalimo soncu se za cvet, a mamam ker so ves naš svet.
Otroci na POŠ Vinska Gora so se v mesecu marcu večkrat spomnili na mamice in žene. Obiskale so nas  upokojenke iz Društva upokojencev Vinska Gora, ki so nas naučile izdelati rožice, ogrlice in okras. Najlepše darilo pa so s svojim nastopom otroci podarili vsem svojim dragim, tudi očkom, na prireditvi Pomladne stezice. 
Jasna Ovnik, prof.

Izdelki ob materinskem dnevu

Vsako leto v pomladnem času, ko se približuje materinski dan, na šoli v okviru tehniških dni, likovne umetnosti ali pa pri urah oddelčne skupnosti učenci izdelajo darilca in majhne pozornosti, ki jih namenijo svojim mamam.

Glede na to, da je bila Mestna občina Velenje v lanskem letu izbrana za prejemnika evropskega naziva zeleni list, se nam je zdelo prav, da tudi mi z učenci ob materinskem dnevu pripravimo takšne izdelke, ki bodo okolju prijazni, hkrati pa primerni za obdaritev.

Odločili smo se za posaditev sadik in potaknjencev različnih rož. Učenci so v šolo prinesli očiščene steklene kozarčke za vlaganje, šola je kupila zemljo in glinene kroglice, večino potaknjencev in sadik pa so prispevali učitelji ter ostali delavci šole. Da bi bilo darilo bolj osebno, so učenci svojim mamam na barvne papirje zapisali drobno sporočilce.

Na ta način smo tudi mi prispevali k bolj zelenemu Velenju, hkrati pa smo se ob prijetnem ustvarjanju marsikaj naučili.

                                                                                                            Helena Lekše

 

Dostopnost