Učenci tretjega razreda smo izvedli zelo zanimiv, poučen in prijeten naravoslovni dan, ki smo ga preživeli na Lukovi vili. K sodelovanju smo povabili starše, njihove prijatelje picopeke in tabornike, ki so se radi odzvali in nam priskočili na pomoč pri posameznih opravilih. Zgodaj zjutraj je tabornik zakuril v krušni peči, da je bila že dobro segreta, ko smo mi prispeli.  

Najprej smo si oblikovali testo za pice, ga po želji obložili z manj mastnim sirom, papriko, paradižnikom, koruzo in šunko. Pri tem so nam pomagale učiteljice in izkušeni picopek, ki nam je vse pice tudi spekel v krušni peči. Bile so zares slastne!! Tabornik Jure nam je pripravil ogenj, kjer smo si pekli jabolka. Peko jabolk smo si krajšali s pesmicami. Vse je bilo zelo dobro organizirano, zato so nam pice in jabolka odlično uspele. 

Z učiteljico Mojco smo se pogovarjali o zdravi prehrani, spoznali, kako so včasih pekli kruh v krušni peči in kako so si pastirji krajšali čas na paši. Bilo je čudovito.  

Brez pomoči staršev in picopeka, vzgojiteljice Mojce ter tabornika Jureta nam vsega tega ne bi uspelo narediti tako dobro.  

Hvala vsem za lepo izkušnjo!!! 

Tretješolci in razredničarke 

 

Dostopnost