Četrtošolci so v četrtek, 18. 5. 2023 (4.b in 4.c) in v ponedeljek, 22. 5. 2023 (4.a in 4.d) uživali na naravoslovnem dnevu. Ker so zelo radovedni in zelo pogumni, so se odločili, da obiščejo Tropsko hišo v Celju.   

Najprej so imeli vodeno delavnico, kjer so preko izkustvenega učenja spoznali ameriškega goža ter železno kačico. Sledil je samostojni ogled, kjer so se navduševali nad pestrostjo živalskih in rastlinskih vrst. Videli so nekaj najbolj atraktivnih živalskih vrst: lemurji, obročkastorepi maki, siamski krokodil, afriška ostrogasta kornjača, mehiški ptičji pajek, siamska pljuvajoča kobra, zlatoglavi levič, lemurji …Večina teh vrst je v naravi ogroženih, zato so v Tropski hiši z njihovim gojenjem vključeni v vzrejni program za ohranitev vrst.  

Po končanem ogledu so odšli v trgovinico in si kupili spominek. Nazadnje so se sprehodili do železniške postaje v Celju, kjer so pomalicali. Prometnik jim je predstavil svoj poklic, pokazal svojo pisarno z ogromnimi zasloni in izrisi prometnih poti ter predstavil delovanje ene izmed največjih železniških postaj v Sloveniji.  

Imeli so nepozabno doživetje in geslo Tropske hiše – ČE ŽELIMO NARAVO OHRANITI, JO MORAMO NAJPREJ SPOZNATI, zares drži.  

Dostopnost