V petek, 20. maja, se je na šoli odvijala zaključna prireditev bralne značke. Ob tej priložnosti nas je obiskal priljubljeni pisatelj, pesnik, dramatik in scenarist, Feri Lainšček.  Druženje je bilo zelo prijetno. Učenci so izvedeli marsikatero zanimivost iz otroštva gospoda Ferija. Zaupal jim je tudi, kdaj je napisal svoje prvo delo in kako se sploh loti ustvarjanja. Kulturni program je s svojim pevskim nastopom popestrila devetošolka Ema Lesjak. Zapela je pesem »Ne bodi kot drugi«, katere avtor besedila je ravno gospod Lainšček.   

Začetki bralne značke v Sloveniji segajo v leto 1960. Po češkem zgledu sta si jo zamislila pisatelj Leopold Suhodolčan, takratni ravnatelj prevaljske osnovne šole in učitelj slovenščine, Stanko Kotnik.

Osnovna šola Gorica je v lanskem letu praznovala 40. obletnico obstoja in lahko se pohvalimo, da je bralna značka na naši šoli prisotna že od samega začetka.

V letošnjem šolskem letu je bralno značko opravilo 440 učencev. Med njimi je tudi 24 učencev, ki so bralno priznanje prejeli vseh devet let šolanja in so tako postali naši zlati bralci in bralke. Svečana podelitev priznanj za Zlate bralce bo v torek, 31. maja, v Kulturnem domu.

Vsem bralcem iskrene čestitke za osvojeno bralno priznanje.

Branka Tratnik Meh, knjižničarka

Dostopnost