Evropski teden mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra, nas letos nagovarja s sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno!«. Izpostavlja vpliv gibanja in zdravega prehranjevanja za naše zdravje in dobro počutje.

Enkrat na leto združimo moči in pozovemo k spremembi potovalnih navad tudi v Velenju. Vodilo trajnostne mobilnosti je zmanjšati promet ter njegove škodljive posledice.

Petošolci Osnovne šole Gorica Velenje smo v sredo, 22. 9. 2021, na Rudarski cesti sodelovali na prireditvi ob Evropskemu tednu mobilnosti. Cesta je bila za nekaj ur zaprta za promet, postala je naše igrišče.

Igrali smo nogomet, badminton, se preizkusili v spretnostni vožnji na kolesarskem poligonu, v štafetnih igrah. Bili smo na predstavitvi Centra ponovne uporabe, Centra za krepitev zdravja, Kamerata, Šole za storitvene dejavnosti,  ogledali smo si velenjskega Lokalca.

Do cilja imamo na voljo veliko možnosti, ki nam lahko skrajšajo čas in potovalne stroške. Z uporabo javnih koles, avtobusov, vlakov ali souporabo avtomobilov bomo manj onesnaževali okolje, hkrati pa naredili tudi nekaj zase: dokazano je namreč, da so mobilni ljudje srečnejši ljudje.

                   ŽELIMO  IMETI MESTO LJUDI, NE AVTOMOBILOV!

 

Dostopnost