Naša telesa so ustvarjena za gibanje. Zagotovo smo že vsi občutili, kako blagodejno na naše počutje vplivajo sprehodi v naravi, športne igre s prijatelji, kolesarjenje, ples, hoja v hrib, tek…

Ste pomislili, kako malo gibanja je potrebno, da ohranimo svoje zdravje in zmanšujemo tveganje za nastanek bolezni, če smo redno telesno dejavni?

Ambasadorji zdravja OŠ Gorica smo v torek, 16.10.2018, poskrbeli za gibanje na promenadi v Velenju. Skupaj z obiskovalci prireditve Rožnati oktober smo krepili naše zdravje. Najprej smo se skupaj ogreli s plesom, nato pa smo izvajali različne vaje za zdravje kosti, krepitev mišic, vaje za gibljivost in moč, na koncu smo se še preizkusili v preskakovanju kolebnice.

Ambasadorji zdravja se zavedamo, da gibanje pomaga preprečevati in zmanjševati dejavnike tveganja, ki so vzrok za težave in obolenja: debelost, povečanje vrednosti sladkorja, holesterola, zvišan krvni tlak… Obenem pa gibanje pomaga tudi pri premagovanju stresa in izboljšanju razpoloženja.

Torej izberimo tisto dejavnost, ki nam prinaša veselje in jo hkrati tudi najlažje vključimo v svoje vsakdanje življenje.

ZAČNIMO Z MAJHNIMI KORAKI IN POSTOPOMA DODAJAJMO VEČ TELESNE DEJAVNOSTI V NAŠ VSAKDAN.

AMBASADORJI ZDRAVJA

Dostopnost