Minulo soboto (6. 10.) je bil prelep sončen dan, ki je v naravi poudaril zlate jesenske barve. Učenci planinci s starši ali starimi starši in mentoricama smo se podali na pohod od planine Vodole proti Koči na Loki pod Raduho. Bilo nas je za prav lepo druščino (35 iz POŠ v. Gora in 11 iz OŠ Gorica). Dolgo kolono pohodnikov je vodila učiteljica Branka Mestnik, na repu kolone pa sem hodila mentorica mladih planincev iz Vinske Gore. Med pohodniki pa smo imeli še dva usposobljena planinska vodnika iz Vinske Gore, Marijo Lesjak in Tomaža Kumra, ki sta bila tokrat tudi v vlogi babice oziroma očeta.

Po začetnem vzponu smo se najprej ustavili na planini Javorje, kjer smo zelo na kratko počili, saj se je z vrhov začela spuščati megla. Naredili smo nekaj fotografij, pili in se razdelili v dve skupini. Manjša skupina je z vodnico Branko odšla še malce višje, v smer proti Lanežu, vsi ostali z mlajšimi šolarji pa smo jo mahnili kar proti Loki. Tam smo si privoščili malce daljši počitek, malico ter topel čaj in si v Dnevnike mladih planincev pritisnili prvi žig. Druga skupina pohodnikov se nam je prav kmalu pridružila in skupaj smo malce posedeli pred kočo.

Kar kmalu se je tudi na Loki začela spuščati megla in takrat smo se tudi mi spustili proti dolini, kjer pa je sonce radodarno sijalo še ves popoldan. Z izbrano turo smo bili vsi pohodniki zadovoljni in komaj že čakamo na naslednji pohod v novembru.

                                                                                                                                                        Nada Štravs

Dostopnost