December je predvsem za otroke lep in prijeten mesec – zunaj je zima (včasih z njo pride tudi zelo zaželjeni sneg), ves mesec je vse okrašeno, dogajajo se prireditve, obdarovanja,  blizu so praznični prosti dnevi, polni smo pričakovanja. Otroke v tem času obiščejo kar trije dobri možje – Miklavž, Dedek Mraz in Božiček in to celo po večkrat (doma, v šoli, pri babici, v različnih ustanovah,….). Tudi šolarje na POŠ Vinska Gora so obiskali vsi prej omenjeni.

Ampak zadnji dan pouka so jih obiskali še trije možje, oblečeni v rdeče – to je tudi njihova delovna, prepoznavna barva. In to so bili res pravi DOBROTNIKI! Prišli so iz treh PETROLOVIH bencinskih servisov (Šoštanj, Velenje – Partizanska in Velenje – Celjska vzhod) ter v sklopu njihovega projekta »Naša energija povezuje«, ki namenja sredstva za pomoči potrebne in v skupno dobro v svojem okolju, našim učencem prinesli vsak svojo donacijo za 200 € – skupaj torej kar nepredstavljivih 600 €!

Predstavniki učencev iz vseh petih razredov naše podružnične šole so simbolično sprejeli donacije iz rok predstavnikov bencinskih servisov in se jim seveda lepo zahvalili ter jim zaželeli prijetno praznovanje ter zdravo in uspešno leto, ki prihaja.

Denar, ki je bil na šolo Gorica Velenje že nakazan, bomo vsekakor zelo racionalno in koristno porabili za nabavo različnega materiala in pripomočkov za ustvarjanje za učence, saj bodo tako dobili kar največ – kar vložimo v otroke, v njihovo znanje in spretnosti, se nam v prihodnosti zagotovo najbolj obrestuje. Želimo si namreč, da naši nadobudneži zrastejo v razgledane, odgovorne in čuteče posameznike, ki se bodo čez nekaj let vrnili med nas kot sodelavci in poslovni partnerji, s katerimi bomo sodelovali na različnih področjih življenja in dela.

Vsem zgoraj omenjenim servisom oziroma ljudem, ki so tam zaposleni, se še enkrat lepo zahvaljujem tudi v imenu kolektiva POŠ Vinska Gora, saj smo zaposlene zelo vesele, da ste se spomnili na nas – vaša prijazna gesta potrjuje naše prepričanje, da naša šola dela dobro, saj ste nam mnogi (tudi gospod Srečko Sevšek, tokratni pobudnik izpeljane akcije) zaupali vzgojo svojih otrok in vnukov. Vse dobro in srečno 2018 želimo vsem skupaj tako na delovnem mestu kot doma v krogu svojih družin!

                                                                   Nada Štravs, vodja POš Vinska Gora

Dostopnost