V petek, 17. 11. 2017, smo na osnovni šoli Gorica slišali znane ljudske pregovore:«Po jutru se dan pozna. Zajtrkuj kot kralj, kosi kot princ, večerjaj kot berač.« Ta dan smo se namreč pridružili vseslovenski akciji – Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku.

Z dogodkom smo opomnili na pomen zajtrka. Če zjutraj, še predno pridemo v šolo, pozajtrkujemo, s tem izboljšamo našo delovno produktivnost in naše razpoloženje. A ni vseeno kaj zajtrkujemo. Zajtrk mora biti sestavljen iz zdravih jedi, ki so pridelane blizu našega doma. Namen tega dne je spodbujanje pomena domače samooskrbe, saj vemo, da je najbolj kakovostna tista hrana, ki je bila zjutraj na njivi, za kosilo pa že na mizi.

Tretješolci smo bili navdušeni, ko sta z nami pozajtrkovala predstavnika z Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje gospod Drago Martinšek ter gospa Simona Pogorelčnik. Okrepčali smo se z domačim kruhom s kmetije Mežnar, maslom s kmetije Napotnik, z mlekom s kmetije Potočnik, medom Čebelarstva Mlinšek in jabolki Kmetijske zadruge Šaleška dolina. Po zajtrku smo se pridružili najštevilčnejšemu pevskemu zboru v Sloveniji in usklajeno kot čebelja družina zapeli vsem dobro poznano in priljubljeno pesem Čebelar ansambla Lojzeta Slaka.

»Prazna vreča ne stoji pokonci,« zato upamo, da bo zdrav zajtrk postal pravilo in tradicija vseh učencev.

                                                                  Tretješolci in razredničarki

Dostopnost